Connect with us

Actualitat

Santanyí firma un acord amb SEMDESA per millorar les condicions laborals dels treballadors

Santanyí firma un acord amb SEMDESA per millorar les condicions laborals dels treballadors

L’empresa municipal creada l’any 2006 no té un conveni col·lectiu aprovat, però mentre s’acaba de negociar, s’aplicarà l’acord de mínims signat aquest dimarts

L’Empresa de Serveis Municipals de Santanyí, SEMDESA, es va crear fa 13 anys per donar servei a la ciutadania amb una major eficàcia, però amb el pas del temps, la situació social i de la mateixa empresa ha anat canviat. SEMDESA ha crescut en nombre de treballadors, ara ja en són 70, i sobretot, en la quantitat de feines que realitza, com manteniment de carrers, jardins, enllumenat, etc.

La voluntat de la direcció de l’empresa municipal és que els seus treballadors facin feina en les millors condicions possibles, i s’està fent feina des del 2018 amb els representants sindicals per la consecució d’un conveni col·lectiu propi. Però donada la complexitat d’aquest, i la proximitat del final de la legislatura, s’ha arribat a una entesa per signar un acord de mínims, que s’aplicarà a tot el personal de l’empresa.

D’aquesta manera, s’estableix una jornada laboral de 37,5 hores, es delimiten els períodes vacacionals i el nombre de dies lliurança, i així com la creació d’una comissió paritària per resoldre qualsevol conflicte que pugui sorgir entre l’empresa i treballadors. Aquest acord es prorrogarà any a any mentre es redacta i negocia el conveni col·lectiu.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i el gerent de SEMDESA, Álvaro Solana, han signat l’acord amb els representants del comitè d’empresa. Ambdues parts s’han mostrat satisfetes d’haver donat aquesta primera passa i esperen que ben aviat els treballadors disposin del document marc que reguli la seva relació amb l’empresa.

S’estableix una jornada laboral de 37,5 hores, es delimiten els períodes vacacionals i el nombre de dies lliurança, i així com la creació d’una comissió paritària per resoldre qualsevol conflicte que pugui sorgir entre l’empresa i treballadors

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència