Connect with us

Actualitat

Manacor aprova sancionar l’UTE que gestiona l’enllumenat públic “per greus deficiències en el servei”

Un informe tècnic de l’Ajuntament posa de manifest els reiterats incompliments per part de la concessionària del servei

Ara fa sis anys, Manacor es va convertir en el primer municipi de Mallorca que va decidir externalitzar el servei de l’enllumenat públic. L’UTE formada per Enel Sole i Endesa van ser les empreses adjudicatàries del contracte de gestió de l’enllumenat públic del municipi de Manacor, sota la modalitat d’Empresa de Serveis Energètics (ESE), per un període de 10 anys. Aquest contracte contempla, entre altres mesures, que les noves adjudicatàries haurien d’assumir la inversió necessària per a la renovació tecnològica de tot l’enllumenat públic del municipi de Manacor.

L’Ajuntament, en el seu moment, també va anunciar que aquesta adjudicació implicaria un estalvi del 60% en el consum d’energia a 2.917.209 kWh a l’any i s’estima que es produirà una reducció d’emissions de més de 757 tones de CO₂ a l’any. Sis anys després, el ple de l’Ajuntament de Manacor celebrat aquest passat dilluns a la nit va aprovar per unanimitat de tots els grups iniciar els tràmits corresponents per sancionar, d’acord amb el plec de prescripcions tècniques d’imposició de penalitats, l’UTE que gestiona el servei de l’enllumenat públic del municipi davant les “greus deficiències en el servei”.

Les reiterades deficiències i incompliments per part de la concessionària del servei són, segons va explicar el delegat de Serveis Generals, Joan Sagrera, alguns dels motius exposats pel Consistori per sancionar i demanar responsabilitats a l’UTE. Les reclamacions que són tramitades des de l’Ajuntament a l’empresa adjudicatària s’eternitzen sense que siguin resoltes, provocant les corresponents queixes dels veïnats.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència