Connect with us

Societat

La nova normativa que vol acabar amb el frau de la ‘massa mare’ i el ‘pa artesà’

La nova normativa que vol acabar amb el frau de la 'massa mare' i el 'pa artesà'

Entrarà en vigor el pròxim dia 1 de juliol

Nombrosos forns i supermercats han començat utilitzar la massa mare i el pa artesà com a reclam i no obstant això venen un pa que no compleix precisament amb els requisits per a ser nomenat com a tal. Aquest conflicte ha generat un enfrontament entre forners artesans i industrials i molts consumidors sofreixen un frau quan compren productes aparentment artesans que en realitat no ho són. Per aquest motiu, el govern de l’Estat s’ha vist obligat a elaborar una nova norma per a acabar amb aquest buit legal.

Segons la nova legislació, només es podrà dir ‘pa artesà’ al qual hagi estat elaborat prevalent el factor humà sobre el mecànic, sota la direcció d’un mestre forner i amb una producció que no sigui realitzada en grans sèries. Respecte a aquesta regla, alguns forners ja s’han apresurat a dir que la norma neix coixa que “no fa referència als additius”.

Per la seva banda, només els pans elaborats mitjançant la incorporació de ‘massa mare’ en una proporció igual o superior al 5% del pes total de la farina de la massa final i sense l’afegit d’additius, podran ser comercialitzats baix aquesta denominació.

Així mateix, només es podrà dir ‘pa de llenya’ als pans cuits en forns que utilitzin la fusta com a únic combustible i els ‘pans integrals’ tindran l’obligatorietat d’utilitzar farina 100% integral, del contrari no podran dir-se ‘pa integral’.

Aquesta nova normativa entrarà en vigor el pròxim dia 1 de juliol de 2019.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència