Connect with us

Actualitat

La batedora restaurada torna a la farinera del Molí d’en Beió a Manacor

La batedora restaurada torna a la farinera del Molí d'en Beió a Manacor

La maquinària es propietat de l’Ajuntament i forma part de la col.lecció del Museu

En el marc del Programa de Restauració del Patrimoni Historicoindustrial, i després de 8 mesos de feina intensa, la antiga batedora de la farinera del Molí den Beió ha tornat al seu indret original.Una feina que ha permès un canvi impressionant en aquesta batedora Ruston & Hornsby. La maquinària forma part de la col.lecció del Museu de Manacor i s’integrarà en el projecte museogràfic per convertir la farinera en un nou centre d’interpretació.

L’Ajuntament de Manacor és propietari de la batedora des de 2012, quan va ser donada per la família Maimó Obrador. Al febrer de 2015, el Consistori ja va manifestar l’interès perquè la Unitat de Patrimoni historicoindustrial del Consell dugués a terme la restauració de la batedora.

Finalment, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports i l’Ajuntament de Manacor van signar un acord de col·laboració per a restaurar-la en 2017. El pressupost de la restauració suma 30.967 euros, dels quals 6.052 euros corresponen a material aportat pel Consistori i 24.915 euros a mà d’obra, aportada pel Consell.

Batedora restaurada Molí den Beió Manacor.

Aquí teniu l’estat de la batedora abans de ser restaurada.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència