Connect with us

Comunitat

L’obligació de fitxar a la feina provoca desconcert entre empresaris i treballadors

L'obligació de fitxar a la feina provoca desconcert entre empresaris i treballadors

CCOO ha denunciat que en alguns establiments hotelers de Balears, els seus empleats han estat obligats a signar en paper uns horaris que no són els que realment han realitzat

Aquest dilluns ha entrat en vigor la nova normativa laboral que obliga als empleats que accedeixin al seu lloc de treball haver de fitxar a l’entrada i a la sortida . A partir d’ara les empreses hauran de tenir un control de les hores d’entrada i de sortida del personal durant com a mínim quatre anys. Inspecció de Treball començarà a comprovar els propers dies que les empreses compleixin la nova normativa i en cas que no ho facin s’enfrontaran a sancions econòmiques d’entre 625 i 6.250 euros. Aquestes dades hauran d’estar permanentment a disposició de Treball, de la Seguretat Social i dels mateixos treballadors.

L’entrada en vigor de la nova normativa que obliga les empreses a registrar l’horari laboral de tots els seus treballadors ha provocat desconcert entre empresaris i treballadors . Bàsicament per l’abast de la mesura, les eines disponibles per tal de poder dur a terme aquest registre horari o bé com afecta aquesta normativa als treballadors que desenvolupen la seva jornada laboral fora del centre on treballen.

El col·lectiu de treballadors autònoms és dels que té més dubtes després de l’entrada en vigor de la normativa.

En el cas concret de Balears, el primer dia d’aplicació de la nova mesura ja han sorgit les primeres denúncies sobre aquest tema. El sindicat CCOO ha denunciat que en alguns establiments hotelers, els seus empleats han estat obligats a signar en paper uns horaris que no són els que realment han realitzat, segúnlasecretària general de la federació de Serveis de CC OO a les illes, Silvia Montejano, a la vista de les denúncies rebudes per aquest sindicat per part d’alguns dels seus delegats.

El col·lectiu de treballadors autònoms és dels que té més dubtes després de l’entrada en vigor de la normativa

Són tendència