Connect with us

Societat

L’ús dels patinets elèctrics arriba a les carreteres de Mallorca. Que et sembla?

L'ús dels patinets elèctrics arriba a les carreteres de Mallorca. Que et sembla?

Costa pensar en vies plenes d’aquests enginys circulant al costat de camions

La imatge que il·lustra aquesta informació va ser captada aquest passat divendres en una carretera de Mallorca. Moments abans, el mateix usuari de l’aparell elèctric en qüestió havia compartit la maniobra d’una rotonda al costat d’altres vehicles a motor. A simple vista, la instantània reflectia un cert risc i sorpresa entre els conductors.

El debat d’aquests vehicles de mobilitat personal, com són els patinets elèctrics, està al carrer i ara també sembla traslladar-se a les carreteres. El seu ús avui en dia encara no està clar del tot i segueix sense estar regularitzat, malgrat les prohibicions de la DGT, i el desconcert és total. Costa pensar en carreteres plenes d’aquests enginys circulant al costat de camions després dels problemes que està creant la seva invasió descontrolada en alguns nuclis urbans.

El debat no és un brindis al sol. Els patinadors agrupats en l’Associació d’Usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (l’AUVMP) ja han demanat formalment davant de la Direcció General de Trànsit (DGT) que el seu ús per carretera sigui autoritzat. Consideren que el patinet propulsat per una bateria hauria de rebre el mateix tracte, “els mateixos drets i deures”, que les bicicletes, que cada vegada més sovint incorporen també un suport elèctric.

Els automobilistes no comparteixen l’opinió de l’AUVMP. Creuen que el seu ús per les carreteres interferirien en el trànsit rodat, mentre que la poca estabilitat i l’escàs agafament de les rodes en determinades superfícies els converteix en molt vulnerables. Els inconvenients superen els avantatges, en resum, segons alguns sectors dels automobilistes.

El debat està servit i sembla que la DGT no té fàcil prendre una decisió al respecte, però en qualsevol cas no sembla prudent demorar-la ni esperar que hi hagi accidents per prendre mesures, no sigui que la realitat desbordi una vegada més la legislació.

Són tendència