Connect with us

Societat

‘Badar’ és bo per a la salut

'Badar' és bo per a la salut

El concepte anomenat ‘Niksen’ s’ha posat de moda a Holanda

Cada dia tenim notícies de noves manifestacions de l’ansietat generades pel ritme i la forma de vida actual, l’autoexigència i les condicions de feina. Cada cop són més habituals expressions com “No puc amb tot”, “Vaig de cul” o “No tinc temps”. Sembla que, com més plena tenim l’agenda i més llargues siguin les nostres llistes de tasques pendents, més èxit tindrem i més considerats serem —a la feina i al nostre entorn. Però la nostra salut se’n ressent.

Contra tot això, els especialistes, psicòlegs i coachs, recomanen fer exercici, dur un estil de vida saludable, menjar bé… I ara també hi ha una nova solució o remei, una nova tendència en estil de vida que consisteix a… no fer res. Tal com ho llegeixes; el que sempre hem anomenat “badar”, però amb una consciència i una finalitat. El concepte s’anomena ‘Niksen’ i els holandesos ho estan posant de moda.

La psicòloga Doreen Dodgen-Magee, que estudia l’avorriment i és autora del llibre Deviced! Balancing life and technology in a digital world, equipara aquest niksen amb un cotxe que té el motor encès però no va enlloc. “Cal entendre l’avorriment com el moment en què no hi ha cap pla millor que simplement estar”, diu.

Quins beneficis tindria no fer res, és a dir, el niksen? Segons l’experta, somiar desperts, aquest estat de reflexió sense activitat, “ens torna més creatius, millors per solucionar problemes i més capaços de tenir idees creatives”. Badar és bo i necessari.

Nova tendència en estil de vida que consisteix a… no fer res. Tal com ho llegeixes; el que sempre hem anomenat  “badar”

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència