Connect with us

Oci i Cultura

Més de 600 alumnes del Llevant mostren a Manacor les cooperatives i les ONG solidàries que han creat

Més de 600 alumnes del Llevant mostren a Manacor les cooperatives i les ONG solidàries que han creat

25 projectes han participat aquest divendres en el mercat ICAPE, que ha omplit la plaça de Ramon Llull

Més de 600 alumnes de Primària i Secundària de les escoles i instituts de la comarca del Llevant han mostrat tot el que són capaços de fer mitjançant les cooperatives i ONG que han posat en marxa amb els seus companys de classe. El mercat ICAPE, ubicat a la Plaça Ramon Llull de Manacor, ha comptat amb 25 paradetes d’alumnes de Primària i Secundària, un 56% més que l’any passat. Els grups provenen de 9 centres escolars de Manacor, Petra, Felanitx, Campos, Artà i Sant Llorenç. El mercat ICAPE, que gestiona l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), és l’activitat final del projecte que pretén impulsar les capacitats emprenedores de l’alumnat a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària).

Durant tot el matí, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d’un projecte de cooperació a un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG. L’acte ha comptat amb la presència de la batlessa de Manacor, Catalina Riera i de la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, a més de molts altres ciutadans que han visitat aquest mercat escolar.

Els centres que han participat en el mercat ICAPE d’enguany són Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Damià Huguet (Campos), i IES Llorenç Garcías i Font (Artà). Durant el curs, els alumnes ICAPE creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de constitució d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes per aconseguir beneficis que, en el cas dels grups de Secundària, donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta, els cedeixen a una ONG.  Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència