Connect with us

Comunitat

Mobilitat renovarà gairebé tota la flota que cobreix el servei d’autobús de Mallorca

El Govern ha resolt aquest dijous la proposta d’adjudicació de les noves concessions del servei per carretera 2019-2026

La Conselleria de Territori i Mobilitat ha resolt aquest dijous la proposta d’adjudicació de les noves concessions d’autobús per carretera per l’exercici 2019-2026. Amb la proposta d’adjudicació que ha fet avui la Mesa de contractació del Consorci de Transports de Mallorca, es podrà disposar d’un servei que destaca per incorporar vehicles nous i no contaminants a la pràctica totalitat de la flota, més freqüències, noves connexions i millor atenció i servei a l’usuari, ha destacat el conseller, Marc Pons.

Es preveu que les noves concessions podran començar a funcionar dins 2019. Els contractes de concessió de servei públic tendran una durada de 10 anys, ampliables uns altres 5. I el pressupost màxim per a tot el període serà de 479.237.657,70 Euros (IVA inclòs).

També es disposarà de tomes USB i WIFI gratuït als busos

En aquest sentit cal destacar que en les seves ofertes les empreses licitadores han proposat moltes millores que significaran encara més beneficis pels usuaris. Es poden destacar els següents: Renovació gairebé total de la flota. Dels 220 busos de la flota proposada, 208 són nous. Això suposa un 95% de la flota nova. Gairebé desapareix el dièsel com a combustible del transport públic interurbà a Mallorca. Per a garantir els transbordaments a les principals parades d’enllaç hi haurà eines informàtiques i personal informador a peu de parada.

També es disposarà de tomes USB i WIFI gratuït als busos. Increment de més del 50%  de l’oferta de freqüències. Hi haurà els mateixos horaris tot l’any (suplementats a l’estiu) i horaris ampliats a primera i darrera hora del dia per atendre les necessitats de treballadors.
Itineraris més directes per guanyar competitivitat respecte del vehicle privat. Garantia de transbordaments amb la creació de les parades d’enllaç. Les principals seran Palma, Inca, Manacor, Santa Ponça, Alcúdia, Portocristo i Campos. Nova connexió entre Manacor, Felanitx i Campos, que ara no existia o tenia molt poca oferta. Hi haurà una connexió amb cadència horària.

També s’estableix un nou sistema tarifari articulat amb una targeta moneder que va minvant el preu de cada salt a mesura que se’n van sumant. De manera que qui més viatja en un mes, menys paga.

Es preveu una nova connexió entre Manacor, Felanitx i Campos, que ara no existia o tenia molt poca oferta

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència