Connect with us

Oci i Cultura

Tast de mel a Son Carrió

Tast de mel a Son Carrió

Bartomeu Gual, de l’apicultura Son Frare i president de la marca garantia ‘Ésmel’) va oferir una interessant explicació de les classes de mel que hi ha a Mallorca, la seva composició, propietats i tast

Èxit de participació al tast de mel que va tenir lloc aquest dimarts a vespre a Son Carrió, amb motiu de les festes patronals. Bartomeu Gual, de l’apicultura Son Frare i president de la marca garantia ‘Ésmel’) va oferir una interessant explicació de les classes de mel que s’elaboaren avui en dia a Mallorca, aixi com la seva composició, propietats i tast.

La mel artesana es diferencia de la industrial perquè conserva tots els nutrients, la industrial se sotmet a altes temperatures perquè no cristal·litzi i quasi bé només en queda el sucre, perdent les seves propietats i l’aroma.

Tast de mel a Son Carrió

Bartomeu Gual, de l’apicultura Son Frare i president de la marca garantia ‘Ésmel’) va oferir una interessant explicació de les classes de mel que s’elaboaren avui en dia a Mallorca.

La mel bona ha de ser neta i no fer capes, la humitat tampoc li va bé, la mel mallorquina té un grau d’humitat correcte i està molt ben considerada arreu d’Europa.

A Mallorca hi ha mel d’ametler, de garrover, de diferents flors, que és la de maig, de taronger… la varietat de flors és el que la fa tan especial, els monocultius són la mort de les abelles i la mel, a més dels insecticides i altres factors. La mel de primavera és de color més clar que la de tardor.

Tos els assistents a la convocatòria van tenir l’oportunitat de participar d’un tast de mel d’ametler, de maig i de garrover, comprovant l’aroma, el gust i la textura. Tot un món el de les abelles i la mel que dóna per fer-ne més xerrades.

La mel de primavera és de color més clar que la de tardor

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència