Connect with us

Oci i Cultura

Antoni M. Alcover i el tractament en positiu de les dones

Antoni M. Alcover i el tractament en positiu de les dones

Maria Magdalena Gelabert, presenta aquest dimarts a la Llibreria Lluna de Palma, l’estudi “Antoni M. Alcover i les dones”

Aquest dimarts 7 de maig a Palma i el dimecres 5 de juny es presentarà a Manacor. “Antoni M. Alcover i les dones” de M. Magdalena Gelabert, primer Premi Mallorca d’Assaig del Consell de Mallorca. El treball que es presenta, apareix com a conseqüència d’una extensa investigació prèvia i culmina una tasca de molts d’anys que treu a llum conclusions sorprenents i agosarades però minuciosament argumentades i provades amb l’estudi científic acompanyat d’una sòlida base bibliogràfica.

L’autora demostra, amb l’estudi comparatiu de les edicions i les llibretes manuscrites que li serviren com a punt de partida, que el paper d’Antoni M. Alcover en relació amb les rondalles, no només és el de folklorista i recopilador sinó que s’acosta al d’autoria literària. En l’anàlisi del model social que apareix a les seves rondalles, observa com es presenten traces d’un model matriarcal implícit i com Antoni M. Alcover fa, sovint, un tractament en positiu dels personatges femenins.

La investigació es detura en altres aspectes significatius com són la reproducció de prejudicis i tòpics contra les dones, els episodis de violència, la força de l’amor o l’ús de la paraula com a eina poderosa en relació amb les dones.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com