Així serà el nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Felanitx
Connect with us

Actualitat

Així serà el nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Felanitx

Així serà el nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Felanitx

El nou centre hospitalari tindrà cent habitacions per a pacients crònics en un espai de nou mil metres quadrats

Aquest dilluns s’ha fet públic quin és el projecte guanyador de la licitació del concurs d’idees per al nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Felanitx. El projecte, anomenat “Es Pas Nou”, pertany als estudis d’arquitectura Barceló-Balanzó i Sulkin Marchissio i ha estat el guanyador entre les dotze propostes que s’hi han presentat.

El jurat ha valorat principalment la qualitat arquitectònica, l’adequació a l’entorn urbà, l’adaptació al pla funcional i la racionalitat constructiva, econòmica i ambiental. I concretament del projecte guanyador, n’ha valorat molt positivament la resolució de l’accessibilitat dels usuaris a l’edifici, el disseny i el desenvolupament de les habitacions orientades a facilitar l’estada de pacients crònics, la humanització de les zones dels espais comuns, les mesures per millorar l’eficiència energètica i la bona integració a l’entorn.

El nou centre hospitalari tindrà una superfície construïda total de 8.972 m2 i albergarà cent habitacions dobles d’ús individual per atendre pacients crònics de la comarca de Llevant i Migjorn. Aquestes habitacions estaran dissenyades especialment per garantir el confort i el benestar dels pacients durant l’estada hospitalària.

Així serà el nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Felanitx

El projecte d’arquitectura presenta per Barceló-Balanzó i Sulkin Marchissio ha estat el guanyador entre les dotze propostes que s’havien presentat al concurs d’idees

Així serà el nou Hospital d’Atenció Intermèdia de FelanitxAquest nou equipament sanitari proporcionarà una atenció integral i de qualitat als pacients crònics que necessitin una atenció de convalescència o rehabilitació per recuperar l’autonomia, i a les persones cuidadores respectives. Els pacients rebran tractaments i cures especialment dirigits a l’estabilització de la malaltia, a la rehabilitació i a la recuperació de l’autonomia personal.

L’objectiu del nou centre hospitalari és millorar l’activitat assistencial a la comarca de Llevant i Migjorn, que abasta als municipis (Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Manacor, Santanyí, Son Servera i Vilafranca) i té una població superior als 140.000 habitants, el 17 % dels quals (és a dir, gairebé 24.000) supera els 65 anys d’edat. A més, segons les projeccions de població de l’Institut Nacional d’Estadística, s’estima que l’any 2029 la població d’aquesta comarca arribarà a 148.990 persones i que el 20 % (gairebé 30.000) tendrà 65 anys o més. Aquest increment del 17 % al 20% és fonamental per calcular els recursos necessaris del nou hospital. Aquestes dades mostren una tendència cap a l’envelliment de la població i, en conseqüència, a l’increment progressiu de les malalties cròniques.

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com