Connect with us

Actualitat

El reclam de millores necessàries per a l’Hospital i una lloança a la vida marquen el pregó de les Fires i Festes

La gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell ha estat l’encarregada del pregó d’enguany

El Claustre de Sant Vicenç Ferrer s’ha omplert aquest divendres 27 de maig per sentir el pregó que inaugura les Fires i Festes de Primavera; que ompliran Manacor de bulla i alegria durant dues setmanes.

Aquest any, el pregó l’ha pronunciat Catalina Vadell Nadal, gerent de l’Hospital; coincidint amb el 20 aniversari de l’obertura d’aquest, que s’ha celebrat durant aquest 2017.
El pregó ha estat el final del camí dels Cossiers, que des de les cinc de l’horabaixa han recorregut els carrers de la localitat amb la seva dansa. Després de fer el seu darrer ball del dia davant l’antic consistori, Cossiers, públic i autoritats han passat a l’interior del Claustre per escoltar el pregó.

Un pregó amb la sanitat i la salut com a protagonistes, com no podia ser d’altra manera. Jaume Capó Font ha estat qui ha fet la presentació de la pregonera. Ell ha volgut remarcar el caràcter de na Catalina, la seva humanitat i professionalitat i la gran lluita que ha fet durant tots aquests anys perquè l’Hospital sigui un referent de qualitat.

Eren les nou quan li ha cedit la paraula a la pregonera. Oncòloga de vocació, Catalina Vadell ha començat el seu discurs proclamant el seu amor per Manacor. I és que tot i considerar-se “portenya” d’arrel, sent Manacor com casa seva; és on té família, amics i també  la seva feina.

En l’inici del discurs la pregonera ha volgut recordar el què va costar que es construís l’Hospital a Manacor; “L’Hospital de Manacor va néixer gràcies a la mobilització d’una comarca, que ja fa més de 30 anys es va saber unir i mobilitzar per lluitar pel que consideraven un dret, un dret que era poder tenir un hospital que donés resposta als seus problemes de salut.”

Vadell també ha volgut recalcar que l’hospital no només és atenció sanitària, “sinó que també és un centre compromès amb la societat que es reflecteix en l’aposta per un desenvolupament mediambiental sostenible, l’aposta per l’art i la cultura i també amb les activitats divulgatives i de promoció de la salut que duem a terme.”

Vadell ha seguit el seu discurs reclamat les millores que tant necessita l’Hospital. “Ha envellit malament”; ha reconegut un manteniment deficient, però sempre reconeguent que la culpa no és dels professionals que treballen allà.

Ha explicat com de les 30.000 urgències del primer any s’han passat a les 70.000 actuals, cosa que fa que sigui impossible atendre amb la mateixa eficiència en el mateix espai. Ha reivindicat la necessitat bàsica de fer créixer l’Hospital per poder oferir el millor servei a Manacor.

També, en aquest sentit ha volgut remarcar el treball del personal hospitalari, i la humanitat del seu tracte. La gerent, que també és oncòloga, ha volgut també explicar la seva vessant personal a la feina. Una especialitat que tracta amb el càncer; que tracta amb pacients que veuen la mort de molt a prop.

Per això, Catalina Vadell ha volgut donar les gràcies a la vida. Fent reflexionar a tots els presents en què valorem els petits detalls i les petites coses del dia a dia, que tenim perquè simplement, som vius.

La intervenció de la gerent ha acabat amb aquesta lloança; considerant aquestes Fires i Festes un bon moment per gaudir de la vida. Tot seguit, han sonat els forts aplaudiments del públic assistent.

A l’acte hi ha assistit el batle de Manacor acompanyat de gairebé tota la resta de regidors i regidores de l’Ajuntament. Ell, ha estat qui s’ha dirigit després del pregó al poble i l’ha convidat a participar d’aquestes festes; que ha qualificat “de bon aparador de la felicitat”.

L’actuació de “Sonrisa Mèdica”, els pallassos dels hospitals ha servit per concloure l’acte.

Són tendència