Connect with us

Comunitat

Els grans interrogants del 28-A: El vot dels indecisos i el resultat de Vox

Molts interrogants i moltes preguntes que trobaran resposta avui vespre

Molts interrogants, moltes preguntes que trobaran resposta avui vespre i que en bona mesura dependran dels indecisos. Indecisos fins avui, fins al moment en què s’acostin al col·legi electoral i fiquin la papereta a l’urna. O fins que decideixin quedar-se a casa, perquè aquesta és una altra variable que s’ha de tenir en compte, fet que ara mateix no sembla ser així tenint en compte els índexs de participació que s’han fet públics a les 14 hores: El 38,78% dels electors de les Illes ja han dipositat el seu vot, fet que suposa 4,3 punts més sobre el 34,48% dels comicis generals de juny de 2016. A Espanya són també de rècord, amb més d’un 41%, 4 punts i mig més respecte a les darreres eleccions. No hi ha cap comunitat autònoma on baixi la participació.

Però, la pregunta que ara mateix desperta més interrogants, i segurament genera més preocupació entre els ciutadans és saber el resultat de Vox. És aquesta la primera vegada que l’extrema dreta entrarà al Congrés dels Diputats, el dubte és saber amb quina força ho farà: si es compliran els vaticinis de les enquestes o bé hi haurà sorpresa com a Andalusia, amb un resultat del tot inesperat. Aquest diumenge és el dia per mesurar el suport que tenen els plantejaments xenòfobs i masclistes de Santiago Abascal dins la societat espanyola.

L’altre gran interrogant d’aquestes eleccions: la lluita de blocs, la dreta contra l’esquerra. El resultat es preveu ajustadíssim. Haurem d’esperar a veure si l’aliança de dretes, amb una suma de PP, Ciudadanos i Vox, aconsegueix sumar els suficients escons per arrabassar el govern a Pedro Sánchez o bé si el PSOE podrà comptar amb suficient suport per formar una aliança mirant a la seva esquerra.

No hi ha cap comunitat autònoma on baixi la participació

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència