Connect with us

Societat

Mònica Pastor, vídua de Guillem d’Efak, fa costat a Carles Puigdemont en la seva llista a les europees

Altres mallorquins, com la filòloga Antònia Font i el que fora professor de la UIB Joan Mir, han decidit també dona el seu suport a la candidatura del president a l’exili

La candidatura de Junts a les eleccions europees, que encapçala l’expresident de la Generalitat exiliat a Bèlgica, Carles Puigdemont, comptarà amb diversos integrants de Mallorca. Entre ells, hi trobam a Mònica Pastor, vídua del poeta i cantautor manacorí, Guillem d’Efak, també hi figura la filòloga Antònia Font i el que fora professor de la UIB, Joan Mir, fill de l’escultor del mateix nom.

Segons han publicat diversos mitjans, Puigdemont volia a gent de Mallorca en les seves llistes amb l’objectiu que hi hagués presència dels altres territoris de parla catalana en la candidatura. De fet, el nom de la formació ha canviat i només es dirà Junts, no Junts per Catalunya com fins ara. Això es deu a voler internacionalitzar la seva presència en el Parlament Europeu per a donar més visibilitat al procés i denunciar el judici contra els polítics independentistes empresonats.

La filòloga Antònia Font és la menys coneguda, però és la persona que dóna nom al famós grup musical mallorquí que lidera Joan Miquel Oliver. Font estarà en el lloc número 9 de la llista de Puigdemont. Mònica Pastor, és funcionària del Parlament i va estar vinculada a la Unió Mallorquina de Maria Antònia Munar. De fet, Pastor és una de les grans amigues de Munar que la visita de forma assídua a la presó de Palma. Pastor estarà en el lloc 51.

Joan Mir ha estat professor d’Economia de la UIB. És natural de Felanitx i ha militat tant en el PSM com a Esquerra Republicana. Ha estat director de la Universitat Catalana d’Estiu i és fill de l’escultor Jaume Mir, conegut per les seves escultures sobre els foners de Mallorca. Mir ocuparà el lloc número 30 de la candidatura de Puigdemont al Parlament Europeu. Excepte Antònia Font, tant Mir com Pastor no tenen cap possibilitat de sortir com a eurodiputats, però la seva presència s’ha entès com un gest simbòlic en favor del procés independentista de Catalunya. Les eleccions europees se celebren el 26 de maig, el mateix dia que les autonòmiques i municipals

 

Són tendència