Connect with us

Comunitat

Els IES de Balears es robotitzen

Educació obri el termini perquè els centres educatius públics  de primària i secundària participin al programa de formació i transferència RobotIB al curs 2019/2020

La Conselleria d’Educació i Universitat ha obert el termini perquè els centres educatius públics  de primària i secundària participin al programa de formació i transferència RobotIB al curs 2019/2020. Una iniciativa que es convoca per tercer any consecutiu i que pretén potenciar la introducció de la robòtica entre l’alumnat de les Illes Balears, tant a l’àrea de Tecnologia com en treball per projectes. La proposta preveu una dotació del material de robòtica inicial necessari, la formació inicial del professorat, el disseny d’un projecte de transferència i d’aplicació durant el curs i el seguiment del impacte formatiu en l’alumnat.

En les dues anteriors edicions (en les que s’han invertit més de 190.000 euros) hi han participat 60 dels 70 IES que hi ha a les Illes Balears i s’hi han implicat 219 dels 280 professors de Tecnologia. Ara mateix el programa RobotIB ja ha arribat al 85% dels instituts de secundària i amb la convocatòria de 2019-2020 es podrà arribar al 100%.

Formació del professorat

En els centres de primària els destinataris són els professors de les àrees de ciències de segon cicle, on es treballen de forma pràctica els continguts de matemàtiques, física, i programació on la robòtica és l’eina transversal que permet la seva aplicació.
En el cas de secundària, com a novetat d’aquesta edició, s’amplia la formació del professorat d’àrees diferents a Tecnologia en el cas de centres que ja hagin participat en edicions anteriors.

Eina pedagògica

Els objectius de RobotIB són potenciar la robòtica com a eina pedagògica entre l’alumnat i la formació del professorat implicat en el programa per fer servir el material inicial necessari per introduir aquests continguts.

A més de la dotació de material i la formació del professorat, la Conselleria també es compromet a fer difusió de les bones pràctiques i avaluar-ne el resultat.

Per la seva banda, els centres participants en el programa es comprometen a dissenyar i implementar un projecte d’introducció a la robòtica a un grup de primària/ESO del centre, comptar amb la participació en el programa de, com a mínim, el 50% del professorat que imparteix matèries de l’àrea de Tecnologia amb el vistiplau de l’equip directiu i presentar una memòria final del projecte.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència