Connect with us

Actualitat

Gori Estarellas: “Hem oferit mil solucions a la família Santiago Moreno i a tot han dit no”

Gori Estarellas, batle de Llucmajor

El batle de Llucmajor va informar en el darrer ple de les passes i gestions realitzades davant una ordre de desnonament dictada en el municipi

En el darrer ple municipal celebrat aquest passat dijous, el batle de Llucmajor, Gori Estarellas va informar a tots els grups en representació municipal de les passes i gestions realitzades per part dels Serveis Socials amb la família Santiago Moreno, sobre qui existeix una ordre de desnonament, que ha provocat mobilitzacions i protestes per part de la Plataforma Stop Desnonaments Mallorca.

El batle va informar que la família “va arribar fa uns mesos des d’Alacant a Llucmajor, pegaren un cop a una porta i va ocupar un habitatge que és de propietat privada”. Davant l’ordre judicial de desnonament, des de l’Ajuntament de Llucmajor i els seus Serveis Socials, “aconseguirem aturar la decisió judicial, amb el compromís d’intentar trobar una solució a la situació creada en un termini de 3 mesos”. Durant tot aquest temps la família ha rebut la visita d’un treballador social cada setmana per si necessitaven res. A més evitàrem que l’empresa d’aigua els hi tallés el servei i han tengut aigua sense pagar, va dir afegir el batle.

Estarellas, durant la seva intervenció, va explicar que Llucmajor “no té habitatges socials” i que, per això, se’ls oferiren dos habitatges en els quals la família es separava per “nuclis familiars”. A més, s’oferí una residència especial per a les persones de la família que necessiten assistència. “Se’ls ha oferit mil solucions i a tot han dit que no”, digué Estarellas en el ple.

Plataforma Stop Desnonaments Mallorca

La Plataforma Stop Desnonaments Mallorca es va manifestar aquest dimecres a les portes de l’Ajuntament de Llucmajor.

Durant tot aquest temps la família ha rebut la visita d’un treballador social cada setmana per si necessitaven res. A més evitàrem que l’empresa d’aigua els hi tallés el servei i han tengut aigua sense pagar, va dir afegir el batle

“Nosaltres des de l’Ajuntament no podem fer més que defensar la propietat privada perquè és un dret constitucional, i si aquesta propietat privada és d’un banc, mala sort. No podem fer més i, pel que sabem, el pròxim dia 9 de maig es durà a terme el desnonament”, va concloure. El portaveu d’ASI, Guillem Roig i el del PP, Joan Jaume, mostraren el seu suport a l’equip de govern i als tècnics municipals de Serveis Socials, per la gestió d’aquest cas.

Segons la Plataforma Stop Desnonaments Mallorca, “la solució proposada per l’Ajuntament de Llucmajor pretén dividir a la família Santiago Moreno. Desnonar a la meitat i separar entre dos pobles molt distants als membres d’aquesta família”.

Segons la Plataforma Stop Desnonaments Mallorca, “la solució proposada per l’Ajuntament de Llucmajor pretén dividir a la família Santiago Moreno

Són tendència