Connect with us

Comunitat

UGT adverteix que perilla el servei de Correus a molts d’indrets de Balears

Els sindicats no descarten convocar una vaga

El sindicat UGT ha denunciat aquest divendres que, d’aprovar-se els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), les retallades en el finançament públic de Correus posarien en perill uns 250 llocs de treball a Balears i ocasionarien deficiències en el servei postal en nuclis rurals i urbanitzacions.

El sindicat ha assenyalat que el projecte de llei dels PGE contempla destinar 120 milions d’euros a Correus, 60 milions menys que anys anteriors, una xifra que ha considerat “totalment insuficient” per garantir el servei postal públic.

La responsable d’UGT en Correus, Eladia García, ha advertit que aquesta retallada pressupostària implicaria la precarización en l’ocupació, el tancament d’oficines a Balears i la reducció d’horaris d’atenció al públic. També que els entorns rurals i urbanitzacions de les zones costaneres de l’arxipèlag són els llocs en els quals empitjoraria el servei postal de Correus.

POSSIBLE VAGA

Els sindicats han avisat que no descarten convocar una vaga a Correus si no es rectifica la retallada. García ha insistit que la Llei de servei postal universal obliga a l’Estat a garantir un servei postal públic a tots els ciutadans, independentment del seu lloc de residència.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència