Connect with us

Comunitat

Així serà el nou Son Dureta

Així serà el nou Son Dureta

El projecte 8S, ha guanyat el concurs d’idees arquitectòniques del futur centre de llargues estades

El projecte «8S», de l’estudi MIBA Architects, d’Antonio Montes i Laia Isern Ros, ha estat el guanyador del concurs d’idees arquitectòniques del futur centre de llargues estades per a persones amb dependència que es construirà als terrenys de Son Dureta. El jurat ha considerat aquest projecte com el millor de les 34 propostes que es presentaren al concurs convocat pel Consorci de Recursos Sociosanitaris de les Illes Balears.

D’aquest projecte s’ha valorat especialment la correcta distribució de la planta, que permet emprar els sis mòduls, que allotjaran 120 places, tant de manera conjunta com individualitzada. També s’ha valorat l’espai central de transició entre la residència i el bosc de Bellver, que crea una gran plaça central que permet a l’usuari endinsar-se fins al parc del castell. El projecte resol la interconnexió entre el bosc i l’edifici diluint la frontera entre la ciutat i l’espai natural. Demostra una gran cura envers els usuaris i els treballadors tant des d’un punt de vista funcional com de la qualitat i les dimensions dels espais. El segon premi ha estat per a la proposta «Mirador», de l’estudi Pinearq, i el tercer premi per a «Mirando al bosque», de Alfons Romero i Esteve Puigdengolas.

La construcció d’aquest nou centre sociosanitari per a persones dependents als terrenys del complex de Son Dureta tindrà un cost aproximat de 8,5 milions d’euros i serà finançada per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. Oferirà 120 places residencials per a gent gran en situació de dependència i és un dels sis equipaments residencials impulsats per la Conselleria que, en total, suposaran la creació de 560 noves places de dependència.

Fes clic en el següent enllaç si voleu consultar el projecte guanyador: http://www.caib.es/pidip2front/jsp/adjunto?codi=2274630&idioma=ca

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència