Connect with us

Societat

Un estudi permetrà analitzar la percepció de les fake news (notícies falses) entre els escolars de les Illes

La UIB i la Fundació Bit han signat un conveni per establir un marc de col·laboració i coordinació en aquest sentit

La finalitat de l’estudi que s’elaborarà durant els pròxims mesos, és el d’analitzar la percepció de les fake news (notícies falses) entre l’alumnat de Balears. El Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació (PAPE) de la UIB i l’àrea de cibersocietat de la Fundació Bit treballaran de forma coordinada per definir l’estat de l’art de les fakenews, definir el marc teòric, la metodologia d’investigació i realitzar el treball de camp.

L’objectiu és fer un estudi de camp que permeti analitzar, a través de les dades recopilades, l’impacte i la percepció de les notícies falses entre el col·lectiu de l’alumnat de les Illes per després redactar un informe amb els resultats i recomanacions per divulgar-los entre la societat de les Illes Balears. És la primera iniciativa d’aquest tipus que s’emprèn a les Illes Balears sobre aquest fenomen que les xarxes socials, a causa de la seva universalització i gratuïtat, han contribuït a multiplicar.

En l’última dècada, els mitjans socials s’han convertit en una de les fonts més importants per informar-se. A través de les xarxes socials també circulen fake news o notícies falses, que esdevenen un llastre d’Internet i les xarxes socials que estan canviant la percepció de la realitat. En aquest sentit, la correcta anàlisi de la percepció de les fakenews facilitarà prendre mesures per ensenyar a combatre la seva credibilitat.

És la primera iniciativa d’aquest tipus que s’emprèn a Balears sobre aquest fenomen existent a les xarxes socials

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència