Connect with us

Oci i Cultura

Pedalades solidàries a Porto Cristo

L’institut i les escoles del nucli costaner han reunit més de quatre-centes persones per pedalar a favor de l’entitat Estel de Llevant

L’institut i les escoles de Porto Cristo han reunit més de quatre-centes persones per pedalar a favor de l’entitat Estel de Llevant i per acabar amb els prejudicis i el desconeixement que envolten les malalties mentals. Pocs minuts després de les nou del matí de dimecres dia 17 d’abril ha començat la V Bicicletada Solidària, que han organitzat els diferents representants de la comunitat educativa de l’IES Porto Cristo i el Policia Tutor. I és que la causa solidària per a la bicicletada d’enguany és l’associació Estel de Llevant, que fa feina per a les persones amb trastorn de salut mental i per a les seves famílies.

Molts dels usuaris d’Estel de Llevant també han participat en la bicicletada solidària i han acompanyat els alumnes i professors de Porto Cristo fins a l’auditori de Sa Màniga, a Cala Millor. Allà s’ha llegit el manifest. “Estel de Llevant fa una feina preciosa per combatre la invisibilitat, els prejudicis i l’estigmatització que afecten les malalties mentals i les persones que les pateixen. I també per aconseguir que les persones que ho desitgin puguin integrar-se novament dins el mercat laboral i puguin tenir una vida tan rica, plena i feliç com sigui possible. Sabem que ara estan molt contents perquè tenen un local nou, però també que han hagut de fer un gran esforç per aconseguir-lo i reformar-lo. Perquè un dels valors que tenim més arrelats al nostre centre és el de la solidaritat, volem que els doblers recaptats amb la nostra bicicletada siguin per a ells. Moltes gràcies per la feina que feis, Estel de Llevant. Us estimam!”, ha conclòs la dedicatòria que s’ha llegit davant l’auditori de Sa Màniga.

L’institut i les escoles de Porto Cristo han reunit més de quatre-centes persones per pedalar a favor de l’entitat Estel de Llevant i per acabar amb els prejudicis i el desconeixement que envolten les malalties mentals.

“La bicicletada és un projecte solidari, educatiu i de salut”,  ha destacat la directora de l’IES Porto Cristo, Xisca Bonet, “abans de la bicicletada els responsables d’Estel de Llevant han fet xerrades i tallers amb tots els alumnes del centre perquè coneguin l’associació, a qui va dirigida la seva donació i familiaritzar-los amb la salut mental”, ha afegit Bonet.

“La bicicletada és un projecte solidari, educatiu i de salut”,  ha destacat la directora de l’IES Porto Cristo, Xisca Bonet

“Des de l’Ajuntament volem donar suport a iniciatives com aquesta, és fantàstic veure com els diferents centres escolars se sumen a aquesta bicicletada; tota aquesta festa serveix per poder parlar de salut mental i de malalties mentals, unes malalties que durant molt de temps han estat silenciades i també serveix per donar a conèixer tota la feina que fa Estel de Llevant”, ha destacat el la batlessa de Manacor, Catalina Riera, que ha assistit a la sortida de la bicicletada juntament amb la regidora Antònia Llodrà.

Amb la V Bicicletada solidària els alumnes i professors col·laboren econòmicament i de manera voluntària amb una donació de tres euros a l’associació Estel de Llevant. A canvi reben “una camiseta i un punt de llibre que han il·lustrat els usuaris d’Estel de Llevant i gràcies a l’aportació de diversos comerços hem pogut gaudir de punts d’avituallament i d’un berenar”, ha destacat Andreu Alba, el Policia Tutor de Porto Cristo.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com