Connect with us

Comunitat

El Govern destina més d’un milió de l’Impost de turisme sostenible a la investigació de la Xylella

La vicepresidenta, Bel Busquets, considera que la preservació del medi ambient és cabdal perquè “els pagesos cuiden l’entorn i el paisatge”

El Govern ha presentat, aquest dimarts, el projecte “Disseny i implementació d’estratègies de control contra la Xylella fastidiosa”. L’objectiu és investigar de manera integral tot allò relacionat amb el bacteri. Per això, s’ha dividit el contracte en sis lots que corresponen a àmbits de recerca diferents. Els lots han estat adjudicats per un import total d’1.035.167 €. Els doblers seran aportats pel fons de l’impost de turisme sostenible (ITS) i permetran que les investigacions s’estenguin fins al 2022.

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets ha expressat el seu “orgull perquè es pugui dedicar part dels beneficis que genera el turisme a una qüestió tan important com és la investigació en xylella”. Així mateix, ha recordat que s’han dedicat “19 milions d’euros a projectes que tenen com a objectiu l’agricultura”.

Per a Busquets, destinar doblers de l’Impost de Turisme Sostenible a l’agricultura i a la preservació del medi ambient és cabdal perquè “els pagesos cuiden l’entorn i el paisatge, un paisatge que és un reclam més per nostres turistes” i, alhora, “són generadors de producte, que ens serveix, per una banda, per abastir la població i, per l’altra, per tenir un producte més a oferir als turistes que entenen la gastronomia o l’enologia com a reclam turístic”.

Vidal, per la seva banda, ha subratllat que la investigació científica és un dels tres eixos de la política del Govern per lluitar contra el bacteri, juntament amb la contenció i les mesures d’adaptació, amb la participació del sector.

L’objecte del contracte és la investigació integral de la Xylella fastidiosa i els seus efectes a les Illes Balears.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència