Connect with us

Societat

Les 10 mesures de seguretat que hauran de complir tots els cotxes l’any 2022

Un xiulet contra les distraccions al volant, l’alerta contra el canvi de carril involuntari o una caixa negra en cas d’accident, són només alguns exemples

El Parlament Europeu ha començat celebrat aquest dilluns la seva última sessió plenària abans de les eleccions europees. I aquest dimarts, té previst aprovar una directiva que obliga els cotxes nous a instal·lar 10 sistemes de seguretat a partir del 2022, com ara un limitador de velocitat intel·ligent que avisi els conductors quan sobrepassen el límit màxim permès.

L’assistent de velocitat intel·ligent és com tenir un radar instal·lat dins del cotxe. Gràcies a unes càmeres que incorporarà el vehicle, podrà llegir els senyals de trànsit a cada tram de la via i avisar el conductor si sobrepassa els límits. Dependrà del fabricant si a més es pot adaptar la velocitat de forma automàtica al que marquen els senyals.Un sistema que es podrà desconnectar en qualsevol moment i amb el qual la Unió Europea calcula que es podrà reduir en un 20% les morts a les carreteres.

Entre les altres mesures de seguretat que seran obligatòries, s’inclou també un xiulet contra les distraccions al volant, l’alerta contra el canvi de carril involuntari o una caixa negra en cas d’accident.

L’assistent de velocitat intel·ligent és com tenir un radar instal·lat dins del cotxe

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *