Connect with us

Comunitat

Nova topada entre els ecologistes i el Consell de Mallorca per l’autopista Llucmajor-Campos

La Plataforma ha denunciat aquest dissabte la utilització d’escòries a l’obra que podrien ser tòxiques

La Plataforma Antiautopista ha denunciat aquest dissabte la utilització d’escòries que podrien ser tòxiques, segons aquesta entitat, en la construcció de l’autopista Llucmajor-Campos. La portaveu de la plataforma, Margalida Rosselló, ha explicat que, a pesar que la normativa vigent permet l’ús d’aquests materials de residu, en aquest cas concret no existeix ni l’estudi ambiental ni el pla de seguretat i salut preceptius.

El col·lectiu ha exigit a la Conselleria de Medi Ambient que intervingui per a fer complir la llei. Hores després d’aquesta denúncia feta per la Plataforma aquest dissabte, el Consell de Mallorca ha emès un comunicat manifestant que “a les obres del desdoblament de la carretera de Llucmajor a Campos s’estan utilitzant materials completament homologats”.

Segons el Consell de Mallorca, “els eco àrids són un material reciclat utilitzat a les obres civils que substitueixen un àrid natural, evitant així que s’hagin d’utilitzar materials procedents d’una pedrera i potenciant l’economia circular. L’ús d’eco àrids en aquest tram d’un dels camins de servei de 200 metres permetrà estalviar 1.440 tones de material de gravera. L’ús d’aquest material en aquesta obra s’utilitza just a l’entrada a Campos, ja que es tracta d’un tram de prova i, compta amb el Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas (CEDEX) del govern d’Espanya per a la seva supervisió. Els eco àrids compten amb la certificació CE i són utilitzats a altres països de la UE, a més, es tracta d’un material constructiu utilitzat diferents vies de la xarxa viària de l’illa”.

Segons el Consell, “els eco àrids són un material reciclat utilitzat a les obres civils que substitueixen un àrid natural, evitant així que s’hagin d’utilitzar materials procedents d’una pedrera i potenciant l’economia circular”

Són tendència