Connect with us

Esports

Inter, Manchester City, Barça, CSKA de Moscou i València, grans atractius de l’East Mallorca Cup

El torneig reunirà els millors equips internacionals de futbol base a Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera i Artà

El Museu de Manacor, Torre dels Enagistes ha estat l’escenari aquest divendres de la presentació de la primera edició de l’East Mallorca Cup. El torneig, que va néixer el 2010 a Menorca s’ha fet gran amb els anys i és avui un reclam de visitants en temporada baixa, el que permet la desestacionalització del turisme de la zona i per tant, compleix amb un dels objectius prioritaris de la nova marca East Mallorca.

El torneig reunirà els millors equips internacionals de futbol base en tres categories; sub13, 15 i 11. En total hi participaran més de 4.000 persones i 89 clubs arribats d’arreu del món, entre els quals destaquen equips com l’Inter de Milà, el FC Barcelona o fins i tot equips japonesos, brasilers o australians.  A escala local, a més, hi haurà també representats dels cinc municipis que tindran als seus equips dins el campionat. “Que els nostres joves puguin competir i conviure amb jugadors que potser seran els ídols futbolístics del futur  és una gran oportunitat per ells” explica Tòbal Tudurí, organitzador del torneig.

Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears i la dels ajuntaments de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera i Artà, que són els municipis que aglutina la nova marca East Mallorca. Amb aquest torneig es pretén augmentar la competitivitat respecte d’altres zones de Mallorca, fomentar l’esport i també ampliar i diversificar l’oferta  turística. Idea que han volgut posar en relleu els diferents representants municipals que han presentat l’esdeveniment.

Una presentació a la qual hi han assistit el director de la Fundació Esport Balear, Josep Abrines; la batlessa de Manacor, Catalina Riera; el batle de Son Servera, Antoni Servera; el de Sant Llorenç, Mateu Puigrós; els regidors de turisme de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera i Artà, Antònia Llodrà, Colau Bordal, Margalida Vives, Mònica Viejo i Tolo Gili; a més del representant del sector turístic i director de l’associació hotelera de sa Coma, Gabriel Nebot.

A l’acte també hi ha estat presents el vicepresident de la Federació Balear de Futbol, Joan Barceló, el director-gerent de l’East Mallorca Cup, Tòbal Tudurí i l’ex jugador professional Vicente Engonga, que fa de padrí d’aquest torneig.

Entre els 5 dies de competició es podran veure 256 partits

Pel que fa al calendari, l’inici del torneig serà el dimecres 17 d’abril i s’allargarà fins al diumenge 21. A Cala Millor es disputaran les finals de les tres categories i es farà l’entrega de trofeus. En total, entre els 5 dies de competició es podran veure 256 partits.

Tota la competició es podrà seguir a través de l’app i la web East Mallorca Cup, des d’on es podran seguir els partits o conèixer la ruta per arribar als diferents camps on es disputaran.

Són tendència