Connect with us

Actualitat

El Parc Natural de Llevant tindrà 16.855 hectàrees més de superfície protegida

10.960 seran terrestres i 5.895 marines

El Consell de Govern ha acordat iniciar l’ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant i el procediment d’elaboració del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) d’aquest espai. La proposta d’ampliació eleva fins a 16.855 ha la superfície del Parc Natural, que actualment és de 1.658 ha; d’aquestes, 10.960 ha seran terrestres i 5.895 ha, marines.

El Parc Natural de la Península de Llevant va ser declarat el 2001. Dos anys després, però, el Govern d’aleshores en va reduir considerablement la superfície i la va limitar a les finques públiques de s’Alqueria Vella, es Verger i Albarca.

L’àmbit territorial de la proposta d’ampliació abasta la part terrestre del Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) Muntanyes d’Artà. Inclou la Reserva Natural del Cap Ferrutx i les finques públiques des Racó, sa Duaia i es Canons. L’ampliació inclou també la part del LIC Na Borges, situada al nord de la carretera d’Alcúdia a Artà; la finca pública de Son Real, que forma part de la ZEPA Son Real, i la part autonòmica de la Reserva Marina de Llevant, que inclou una part de l’àmbit marí del LIC Badies de Pollença i Alcúdia.

La proposta d’ampliació fou aprovada el juny de 2018 per la Junta Rectora i per l’Autoritat de Gestió del Parc Natural. Durant el mes de juliol de 2018, la proposta es va sotmetre a un procés de participació pública en el qual un 84 % dels participants la varen considerar positiva o molt positiva.

La península del Llevant de Mallorca constitueix un dels espais naturals més singulars i interessants de les Illes Balears a causa de la presència d’una gran diversitat d’hàbitats en un espai relativament petit, on conflueixen una zona muntanyosa i costanera amb nombrosos endemismes botànics i amb un important patrimoni etnològic.

Inclou la Reserva Natural del Cap Ferrutx i les finques públiques des Racó, sa Duaia i es Canons, entre molts altres espais de vegetació

Són tendència