Connect with us

Actualitat

Pastor defensa “l’opinió dels municipis” a l’hora d’invertir els doblers de l’Impost turístic

El portaveu d’El Pi en el Consell de Mallorca creu que “els ajuntaments han de tenir part d’aquests recursos”

Bona part de les millores municipals presentades pels ajuntaments durant aquesta legislatura no han vist ni un euro en concepte de l’Impost turístic que recapta cada any el Govern, mitjançant la Conselleria de Turisme. La Comissió de l’impuls del turisme sostenible és l’ens que decideix finalment quines són les inversions que s’han de prioritzar i on es destinaran els doblers recaptats per l’ecotaxa. La majoria d’iniciatives que en aquests últims anys han estat aprovades havien estat presentades pel Govern i els consells insulars. Medi Ambient i Habitatge han estat els dos àmbits més favorescuts en aquest sentit. La majoria dels ajuntaments, han criticat els criteris de distribució dels projectes.

Aquesta qüestió ha tornat a ser motiu de debat aquest dijous en el Ple celebrat pel Consell de Mallorca. Concretament ha estat el Pi, en boca del portaveu insular, Antoni Pastor, qui ha tornat a remoure el debat que semblava mort, mitjançant la presentació d’una moció on es reclamava la correcta reinversió de l’Impost turístic tenint en compte la veu dels municipis de Mallorca. Segons ha dit Pastor, “Ens ha fallat l’aplicació. Els ajuntaments han de tenir part d’aquests recursos”.

El portaveu d’El Pi ha reclamat novament que les inversions de l’Impost turístic “tingui en compte la veu dels municipis” de cara a properes convocatòries.

 

Són tendència