Connect with us

Actualitat

L’hospital de Manacor ja disposa de 14 llits per a pacients complexos

Hospital de Manacor

Persones amb Malalties Cròniques

Unes 10.000 persones estan identificades com a pacients amb malalties cròniques complexes arreu de les Illes. Per aquest motiu, el Pla Estratègic de Cronicitat ja compta amb 78 llits repartits per a pacients crònics complexos en els distints hospitals públics de Mallorca, amb 14 llits a l’Hospital de Manacor.

Així ho ha explicat la consellera de Salut, Patricia Gómez, a la I Jornada de Cronicitat de les Illes Balears, que ha tengut lloc a l’Hospital Son Espases.

Des que es va posar en marxa el Pla d’Atenció a la Cronicitat s’han creat unitats d’atenció a pacients crònics avançats a l’Hospital General i al Joan March i s’ha establert un circuit amb atenció primària i el 061 per tal que davant una descompensació els pacients no hagin de passar per les urgències hospitalàries.
 
El Pla d’Atenció a les Persones amb Malalties Cròniques suposa un canvi de model sanitari per millorar l’atenció que s’ofereix a les persones que pateixen malalties cròniques i als seus cuidadors.

Dins el mapa autonòmic d’atenció a la cronicitat el Servei de Salut també ha projectat la creació d’un hospital de mitjana i llarga estada a Felanitx per atendre ala població del Llevant i el Migjorn

“El Pla ha suposat un canvi en els circuits assistencials, una inversió important en infraestructures i un increment de recursos humans”, ha explicat la consellera.

En aquest moment, ja s’han format 2.000 professionals dels centres de salut i dels hospitals d’aguts, i s’han incorporat 76 infermeres gestores de casos.

Així mateix els professionals de les unitats d’atenció a pacients crònics a l’hospital també ja poden identificar els pacients crònics gràcies al desenvolupament tecnològic, que ha permès comptar amb una base de dades comuna interoperable entre hospitals i centres de salut.

Dins el mapa autonòmic d’atenció a la cronicitat el Servei de Salut també ha projectat la creació d’un hospital de mitjana i llarga estada a Felanitx per atendre ala població del Llevant i el Migjorn.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència