Connect with us

Comunitat

Matas queda absolt en el ‘cas Turisme Jove’

La secció segona del tribunal provincial expressa en la sentència els seus dubtes referents a la culpabilitat de l’acusat

L’Audiència de Balears ha absolt a l’expresident del Govern Jaume Matas dels delictes de prevaricació, malversació i falsedat dels quals l’acusava la Fiscalia Anticorrupció i l’Advocacia de Balears en el ‘cas Turisme Jove’ per haver beneficiat presumptament a un empresari.

La secció segona del tribunal provincial expressa en la sentència els seus dubtes referents a la culpabilitat de l’acusat, per la qual cosa els magistrats apliquen el principi “in dubio pro reo” i l’absolen, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears en un comunicat.

La sala argumenta que malgrat ser factible la hipòtesi manifestada per les acusacions durant el judici celebrat a finals de març, que l’acusat hagués donat l’ordre de pagar 108.000 euros de doblers públics mitjançant el pagament de factures falses “també caben i són possibles altres alternatives, i amb igual o semblant grau de probabilitat”.

Els jutges contemplen -altres alternatives- com que l’ordre de pagament pogués haver arribat des del departament de Vicepresidència i Relacions Institucionals “sense cap participació de Matas”, i fins i tot que encara que el llavors president donés l’ordre de pagament, “desconegués que obeïa a un pagament irregular de fons públics””.

La secció segona del tribunal provincial expressa en la sentència els seus dubtes referents a la culpabilitat de l’acusat, per la qual cosa els magistrats apliquen el principi “in dubio pro reo” i l’absolen

Són tendència