Connect with us

Oci i Cultura

Porto Cristo convoca una any més la fira nàutica ‘PORTes OBERTes’

Els dies 19 i 20 d’abril

Una fira nàutica al moll, activitats en barca, mestres d’aixa, espectacles, exposicions, música en directe, comerç al carrer, tapes marineres, sortides en barca, bateig de busseig, visites a coves, contacontes, i demostracions de com fabricar ormejos de pesca… PORTes OBERTes aglutina totes aquestes activitats que divendres dia 19 d’abril i dissabte dia 20 ompliran l’immens port natural de Porto Cristo.

La d’enguany serà la tercera edició d’aquest esdeveniment, que “té la vocació de perdurar per fer de Manacor i de Porto Cristo un entorn atractiu per tots aquells que volen relacionar-se amb la natura del nostre litoral, amb la nàutica o amb la nostra cultura marinera”, ha explicat el delegat de Porto Cristo, Joan Gomila. “La idea d’aquest esdeveniment va sorgir de les trobades amb les empreses nàutiques i turístiques, que el volen seguir impulsant, col·laboren i s’han implicat moltíssim en aquest projecte”, afegí la delegada de Turisme i Cultura, Antònia Llodrà. El delegat de Porto Cristo va voler agrair la tasca de la delegació municipal de Turisme, la implicació de la indústria turística del nucli, els comerciants, i “la bona voluntat de Ports de les Illes Balears per col·laborar amb aquest esdeveniment i per millorar l’entorn portuari”.

Així divendres dia 19 d’abril i dissabte 20 tots els que visitin Porto Cristo es trobaran amb una gran fira nàutica on es podran trobar des de llaüts de fusta restaurats fins als darrers models d’embarcacions d’esbarjo. “Però aquesta fira no només serà atractiva pels que volen comprar barques perquè s’oferiran moltes activitats d’aventura i turístiques”, expliquen des de la delegació de Turisme. I és que tots els visitants podran sortir amb un dels velers de l’escola del Club Nàutic, anar en barca, provar el surf de rem, el busseig o visitar les coves. Els més interessats en la pesca tradicional podran assistir a les diferents demostracions d’adobar xarxes i ormejos de potera i “degustar el peixet frit que s’oferirà”, ha afegit la regidora Antònia Llodrà.

 Cultura i espectacles

Però dia 19 i dia 20 d’abril l’aventura també es podrà trobar fora de l’aigua. Per tot el moll es podran trobar estands amb diferents tasts de tapes marineres i de vi. A més a PORTes OBERTes no hi faltaran les exposicions: fotografia, maquetes d’embarcacions tradicionals, fotografies, escultures, pintures… I aquest entorn també servirà com escenari per presentar el projecte Escull artificial, Port Romà de Porto.

I la música i els espectacles no faltaran a aquesta cita marinera. Enric Pastor & Co. posaran la banda sonora a aquest esdeveniment i els més petits podran gaudir del conta contes Llegendes del mar i animals fantàstics: Tritó i Nereida i del Parc lúdic de la mediterrània Peixos.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *