Connect with us

Vist a les xarxes

El ‘The New York Times’ es fa ressò de les consultes populars sobre monarquia o república a Mallorca

La informació se centra bàsicament en la convocatòria celebrada fa uns dies a Valldemossa, sense referir-se a les de Porreres i Artà

El The New York Times, tal vegada el diari més influent del planeta, dedicava una pàgina de la seva edició impresa del passat dilluns a parlar de la monarquia espanyola, el seu deteriorament i els referèndums que s’han celebrat aquest dies  perquè els ciutadans es pronunciïn en consultes no vinculants sobre si s’ha d’abolir o no. La notícia se centra bàsicament en la consulta popular celebrada a Valldemossa, sense referir-se a les de Porreres i Artà.

El mateix autor de la notícia considera “especialment rellevant perquè és a l’illa de Mallorca on s’ubica el palau de Marivent, residència d’estiu de la família reial”. L’autor de la crònica, Raphael Minder, destaca que precisament a Valldemossa, el rei emèrit Joan Carles I té el títol de batle honorari. Encara que la participació va ser escassa, el diari nord-americà posa l’accent en la victòria dels partidaris d’abolir la institució monàrquica. El mateix diari, a principis del passat mes de març, ja va publicar un altre article, en aquest cas en la seva edició en espanyol, assenyalant que el judici al procés era un error.

Són tendència