Connect with us

Comunitat

El jutge i el fiscal sostenen que confiscar els mòbils a periodistes “no vulnera el secret professional”

Juan Carrau ha comparegut en qualitat de testimoni

El jutge Miguel Florit i el fiscal Joan Carrau han sostingut aquest dilluns en el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que no es va vulnerar el dret del secret professional de dos periodistes que van informar sobre el cas Cursach quan van ordenar l’any passat confiscar els seus telèfons mòbils.

Florit ha comparegut davant una jutgessa del TSJIB com investigat per ordenar la requisa de telèfons mòbils i material informàtic de dos periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press i investigar el registre de les cridades telefòniques dels dos informadors, així com d’una periodista d’EFE i la delegació de l’agència pública, per a conèixer qui va filtrar informació en el marc del cas Cursach.

El fiscal anticorrupció Juan Carrau ha comparegut en qualitat de testimoni.

Després de la declaració de tots dos, que s’ha prolongat durant una mica més de tres hores, l’advocat de Diario de Mallorca, Nicolás González Cuéllar, ha comentat als periodistes que l’acció penal per violació del secret professional està “fundada” i ha subratllat: “Ho pensàvem abans de les declaracions d’avui i ho continuam pensant”.

Durant la seva declaració, el jutge Florit ha argumentat que amb la seva actuació pretenia preservar l’objecte material d’un presumpte delicte de revelació de secrets, atribuït posteriorment a quatre agents del Grup de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional, la unitat que ha investigat el cas Cursach. Aquest objecte material seria, segons la tesi del magistrat, un informe elaborat per Blanqueig de Capitals sobre un presumpte delicte fiscal milionari de l’empresari Tolo Cursach.

Els querellants imputen al jutge un delicte de prevaricació per no valorar el secret professional dels periodistes. El lletrat de Diario de Mallorca ha comentat que les postures que mantenen els querellants amb el jutge i el fiscal són “diferents”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència