Connect with us

Agenda

39 escalons proposa un taller intensiu de cinema a Manacor

Amb la participació d’Oliver Laxe, que va obtenir el Gran Premi de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes 2016, entre altres reconeixements

L’objectiu del taller és aprendre a escriure un guió cinematogràfic. Saber quines són les passes necessàries per afrontar un rodatge. Aprendre tècniques de direcció, càmera i fotografia. Conèixer els principis bàsics del muntatge cinematogràfic.

Durant aquest taller intensiu es podran adquirir coneixements de direcció, producció, fotografia, muntatge i llenguatge cinematogràfic.

El taller l’impartirà el jove director Oliver Laxe (París, 1982) guionista i cineasta. Després de llicenciar-se en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, es trasllada a viure a Londres, on comença a posar en pràctica els seus primers treballs en format fílmic (S-8mm i 16mm), entrant a formar part de la plataforma de cine experimental No.w.here i codirigint amb Enrique Aguilar el seu primer curtmetratge fora de la universitat, “Grrr! N º7: … y las chimeneas decidieron escapar” (2006), seleccionat per anar al Festival de Cine de Gijón i al East End Film Festival de Londres. A Tanger també crea el taller cinematogràfic per a nins del centre d’acollida Dao Byed, un projecte que comptà amb el suport de la Berlinale Talent Campus el 2009. Aquesta activitat serà l’origen del seu primer llargmetratge en 35mm, “Todos vós sodes capitáns’ (2010), seleccionada per la Secció Oficial del Mar del Plata d’Argentina i premiada, entre d’altres, amb el premi FIPRESCI de la Quinzena de Realitzadors a l’edició del Festival de Cannes 2010, a més de ser l’única pel·lícula espanyola seleccionada aquell any en qualsevol de les seccions del festival. El 2016 estrena “Mimosas”, la seva consagració definitiva com un dels grans noms dins el panorama del cinema internacional gràcies al Gran Premi de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes 2016, convertint-se així en el primer director de la història del cinema espanyol que veu les seves dues primeres pel·lícules premiades al festival més important de tots, a més de ser també seleccionada i premiada a multitud d’altres festivals de diferents indrets dels cinc continents com puguin ser Taipei, Sevilla o El Cairo. Actualment, Oliver Laxe està acabant detalls, quasi a punt de presentar, la seva tercera pel·lícula, “Aquilo que arde” (2019).

Per a participar no cal tenir cap coneixement previ.

Dates: Divendres 19 i dissabte 20 d’abril

Horari: Divendres de 16 a 20 hores. Dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.
Durada: 12 hores
Preu: 50 euros

Certificat d’assistència

Informació i inscripcions:
cinemaclub@39escalons.org

Organitzen: 39 escalons i Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor

Valora aquest article
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *