Connect with us

Vist a les xarxes

‘Público’ destapa intercanvi de favors entre l’entorn de Cursach i Joan Mesquida

L’actual candidat de Ciudadanos al Congrés mantenia una relació d’amistat amb Tolo Sbert, mà dreta de l’empresari

En el curs de la recerca periodística sobre les clavegueres del ‘cas Cursach‘, el digital Público ha fet públics aquest divendres uns enregistraments que també poden canviar el futur polític de Joan Mesquida, cap de cartell de Ciudadanos a Balears per al Congrés dels Diputats.

Segon Público, el patriòtic exdirigent del PSOE –autor del llibre Socialismo XXI: la izquierda del futuro– no té una trajectòria tan immaculada com sembla creure Ciudadanos, segons aquest mitjà. Per lo vist, Mesquida mantenia una relació d’amistat amb l’home considerat mà dreta de l’empresari Tolo Cursach (Tolo Sbert), amb qui intercanviava favors, fins i tot trampejant els permisos de concerts que superaven els límits de decibels permesos, gràcies al seu lloc al capdavant de Turisme a Calvià.

Els indicis d’aquesta relació s’havien filtrat, amb imprecisions segons Público, durant la recerca sobre el ‘cas Cursach‘, però aquest digital ha aconseguit accedir als àudios originals dels enregistraments telefònics, que demostren que Mesquida va posar al servei de l’entramat del grup empresarial dedicat a l’oci, a dos dels càrrecs públics que van ser detinguts i imputats per beneficiar a la xarxa mafiosa: Jaume Nadal, llavors director general de Comerç i Activitats de Calvià, i Bernat Rossinyol, enginyer del Consistori.

Segons Público, Mesquida va utilitzar a Nadal i Rossinyol per a aconseguir que el concert del DJ francès David Guetta a l’Hotel BH de Magaluf l’agost de 2015 pogués superar el límit de decibels permès, a canvi de cinc entrades VIP i d’un carnet d’accés lliure per a la seva dona al gran club esportiu MegaSport de Palma.

Gairebé dos anys després, Nadal i Rossinyol van ser arrestats per, presumptament, beneficiar a la mega discoteca de Magaluf, BCM, dilatant la tramitació d’expedients sancionadors i negant la concessió de llicències a altres negocis que eren competència directa del magnat de l’oci de Mallorca. Tres mesos abans, Nadal havia estat destituït del seu càrrec a l’Ajuntament de Calvià després que una funcionària subordinada denunciés que estava frenant la revisió de la llicència d’obertura de BCM.

Joan Mesquida a Tolo Sbert: “Escolta, que em vas dir que et recordés dos o tres dies abans això de les entrades per al concert…”

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència