Connect with us

Societat

Apparella’t, la primera app per trobar parella lingüística

Està disponible gratuïtament per Android i per iOS, i la Plataforma per la Llengua vol arribar a les 10.000 descàrregues

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dijous l’Apparella’t, la nova aplicació per trobar parella lingüística amb qui practicar el català. Els governs balear, català i valencià, i més de 200 mecenes, fan possible aquesta iniciativa. Amb una aparença i un funcionament molt semblant al d’apps per lligar, aquesta nova iniciativa de l’ONG del català pretén fer més fàcil i àgil trobar una persona amb qui aprendre o a qui ensenyar la llengua. L’Apparella’t posarà en contacte un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

“L’objectiu és que els usuaris practiquin allò que han après, d’una manera lúdica i entretenguda, però sobretot sense la pressió de si s’equivoquen o no, perquè saben que estan amb una parella que n’és conscient i que cerca ajudar-los”, ha assegurat Mireia Plana, vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua.

L’Apparella’t neix com una nova via de creació de parelles lingüístiques. Des del 2009, quan el programa de voluntariat per la llengua va néixer a Catalunya, s’han format més de 130.000 parelles lingüístiques. La Plataforma per la Llengua és l’entitat privada que més parelles lingüístiques ha fet a Barcelona. “Les parelles lingüístiques són una eina clau per contribuir a l’arrelament i a la cohesió social, i per fer del català la llengua comuna”, ha apuntat Plana.

L’Apparella’t està disponible gratuïtament per Android i per iOS, i la Plataforma per la Llengua vol arribar a les 10.000 descàrregues.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència