Connect with us

Vist a les xarxes

Detingut un home per haver ajudat a morir la seva dona, malalta des de feia 30 anys

L’associació Derecho a Morir Dignamente ha expressat el seu rebuig a la detenció i a les possibles mesures penals que es puguin aplicar

La policia ha detingut a Ángel Hernández, un home de Madrid que hauria ajudat a morir la seva dona, María José Carrasco, de 61 anys, a qui van diagnosticar esclerosi múltiple el 1989.

En un vídeo que ha publicat Telecinco es pot apreciar com l’home parla amb ella i li demana si la seva decisió és ferma i si vol preparar-ho tot per dur a terme l’eutanàsia l’endemà. Tot seguit, es veu com l’home li posa davant un tassó amb un líquid transparent i ella se’l beu amb una canyeta, tal com va fer el gallec Ramón Sampedro ara fa 21 anys.

L’associació Derecho a Morir Dignamente ha expressat el seu rebuig a la detenció i a les possibles mesures penals que es puguin aplicar a Hernández per haver ajudat la seva dona a morir. “L’acte d’Ángel Hernández d’ajudar a morir la seva dona, a qui ha cuidat durant dècades, només es pot entendre com un acte d’amor, que no hauria de rebre cap retret penal”, segons ha manifestat aquesta Associació.

En una carta que tenia preparada, l’home relata que la dona, a causa de la seva malaltia, patia brots repetits, amb una freqüència d’una o dues vegades l’any, sofria incontinència vesical i de vegades rectal, i que necessitava l’ajut de terceres persones per fer activitats quotidianes com rentar-se, alimentar-se o vestir-se.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència