Connect with us

Societat

L’estiu és més llarg i més càlid que fa 40 anys

El Mediterrani és la zona més vulnerable. La temperatura superficial de l’aigua està augmentant 0,34 ºC per dècada des de principis dels anys 80

L’estiu dura cinc setmanes més que fa 40 anys i és més càlid. Aquesta és una de les dades més destacades que l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha fet públiques sobre l’impacte del canvi climàtic en els darrers anys.

L’augment de temperatures es produeix a totes les estacions, però és més important entre abril i octubre. Per això, l’estiu és la més afectada. Aquesta estació s’allarga una mitjana de nou dies cada dècada. Ara duraria, uns 36 dies més que el 1980.

Amb aquest canvi, les dates de l’estiu meteorològic s’acosten molt més a les de l’estiu astronòmic. Prenent dades de temperatura, fa uns anys l’estiu durava aproximadament del 15 de juliol al 15 de setembre. Ara es pot dir que comença cap a l’11 de juny i acaba el 22 de setembre.

El Mediterrani és la zona més vulnerable. La temperatura superficial de l’aigua està augmentant 0,34 ºC per dècada des de principis dels anys 80. Això implica una aportació de calor que contribueix a l’increment del nivell del mar. Des del 1993, el nivell del Mediterrani ha pujat 3,4 mil·límetres cada any.

L’informe afegeix que un mediterrani més càlid comporta que les regions costaneres també tinguin temperatures més elevades.

Fa uns anys l’estiu durava aproximadament del 15 de juliol al 15 de setembre. Ara es pot dir que comença cap a l’11 de juny i acaba el 22 de setembre

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència