Connect with us

agenda

Projecció de la pel·lícula ‘Tabú’ al Teatre de Manacor: Musicada en directe per Mike Cooper

Aquest pròxim divendres, a les 20 hores, organitzat per Trentanou Escalons Cinemaclub

Amb mig segle de música a la seva esquena, Mike Cooper (Reading, 1942) pot presumir d’una trajectòria insòlita dins l’escena musical contemporània. Amb més d’una seixantena de treballs discogràfics editats, el seu camí quasi bé es podria dibuixar com un d’arc de Sant Martí.

Emperò Cooper ja fa anys que també és un alquimista de la creació de noves bandes sonores per a un bon grapat de clàssics del cinema mut. “Tabú” (1931) de F.W.Murnau, un encàrrec del Festival australià de Brunswick, va ser la primera pel·lícula que va abrigar amb la seva música i amb ella gairebé ha recorregut els cinc continents. Entre el documental etnogràfic i el drama expressionista, aquesta és la tràgica història d’una parella d’enamorats polinesis que per amor trenquen una tradició sagrada de la seva comunitat sabent que, si així ho fan, hauran d’escapar de la ira dels Déus i de les seves terribles conseqüències. Darrera pel·lícula dins la filmografia de Murnau, “Tabú” va suposar una onada de sol i frescor dins un enfilall de títols mítics dins l’història del cinema, deixant enrere la foscor de “Nosferatu” (1922), “Fausto” (1924) o “El último” (1926).

‘Tabú’ tornarà a projectar-se novament aquest pròxim divendres, a partir de les 20 hores, al Teatre de Manacor. Amb una novetat destacada i es que serà musicada en directe pel propi Mike Cooper. Una interessant trobada cultural, organitzada per ABABS, Trentanou Escalons Cinemaclub i el Departament Cultura Manacor. L’entrada val 7 euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència