Connect with us

Actualitat

Joan Monserrat Parets serà nomenat aquest dissabte nou fill il·lustre de Llucmajor

Polític socialista, pensador i educador, fou afusellat a Porreres l’any 1937 juntament amb el seu germà Miquel

Serà aquest proxim dissabte, a les 12.00 hores. L’Ajuntament de Llucmajor té previst nomenar Joan Monserrat Parets com a fill il·lustre de la localitat. Aquest polític socialista, pensador i educador, fou afusellat a Porreres l’any 1937 juntament amb el seu germà Miquel.

En la proposta del regidor de Cultura, Lluís Segura, que es presentà al ple de l’Ajuntament del passat mes de novembre de 2018, per tal d’iniciar l’expedient de nomenament que culminarà dissabte, es justifica que “el Sr. Joan Monserrat Parets, natural de Llucmajor, va ser un polític mallorquí amb una important formació cultural autodidacta, fundador de l’Escola Obrera, persona influent dins la política local i insular, i un dels pensadors i ideòlegs més influents del primer terç del segle XX a Mallorca”.

Aleshores, el batle de Llucmajor, Gori Estarellas, informà la Corporació que la iniciativa de proclamar Joan Montserrat fill il·lustre “va sortir d’un moviment social de gent que va venir a demanar-ho. Un cop estudiat el currículum i la vida de Montserrat, hem considerat que hi ha motius suficients per iniciar aquest expedient”.

Pel que fa als mèrits, Estarellas va destacar que “colors polítics a part, fou un gran pensador, fundador de l’escola Obrera, va rebre el suport de Mossèn Alcover, entre moltes altres coses… va tenir, en definitiva, una vida suficientment interessant com per fer aquesta proposta”.

El ponent de la proposta de nomenament serà el regidor Miquel Àngel Serra i el fiscal, el batle Gori Estarellas.

El mateix dissabte, a les 11.30 hores a la mateixa sala de plens, també se celebrarà el lliurament de l’estàtua de Jaume III al doctor José Tomás Monserrat, destacat i conegut metge llucmajorer

El darrer fill il·lustre proclamat per l’Ajuntament de Llucmajor fou el fotògraf Toni Catany, el 30 de desembre de 2015.

El mateix dissabte, a les 11.30 hores a la mateixa sala de plens, també se celebrarà el lliurament de l’estàtua de Jaume III al doctor José Tomás Monserrat, destacat i conegut metge llucmajorer nascut al 1934. A aquest acte hi assistirà també el batle i els regidors de l’Ajuntament de Llucmajor.

L’Estàtua de Jaume III premia les persones físiques i les entitats que, per la seva labor cultural, esportiva, econòmica, social, etc., contribueixin o hagin contribuït al poble de Llucmajor.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència