Connect with us

Societat

La llibertat d’internet seriament amenaçada

Davant la normativa europea de drets d’autor que pretén aprovar el Parlament europeu, coneguda popularment com la llei del copyright

La nova Directiva europea sobre drets d’autor, coneguda popularment com la llei del copyright, afectarà la llibertat d’expressió dels usuaris a la xarxa. Això es podria traduir en més autocensura a l’hora de penjar mems, vídeos i fotografies d’espectacles esportius a les grans plataformes perquè, si incorporen cançons, bandes sonores o fragments de pel·lícules amb drets d’autor, seran eliminats automàticament d’internet, segons aquesta llei.

La normativa proposada, que a priori té els suports de la majoria conservadora de l’Eurocambra, pretén posar fi a la llibertat de difusió de continguts amb copyright a les grans plataformes que allotgen i comparteixen vídeos, notícies, imatges i textos.

Si s’aprova la nova normativa, els grans portals i xarxes socials com YouTube, Facebook o fins i tot el cercador Google tindran prohibit mostrar continguts on aparegui qualsevol element susceptible de ser denunciat per infracció dels drets d’autor. Només per això, i abans d’arriscar-se a pagar grans multes, els filtraran i bloquejaran als països de la UE. I és que, a partir d’ara, la llei europea en farà responsables les plataformes on s’allotgen els continguts.

A les xarxes socials és on més es fan servir imatges i vídeos que pertanyen a altres autors. Un dels exemples més clars és quan es publiquen aquells muntatges fotogràfics acompanyats d’un text humorístic: els populars mems. Tampoc no es podran compartir, per exemple, gifs o vídeos breus de retransmissions esportives que estiguin sotmesos a copyright, com ara els gols d’un partit de futbol.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència