Connect with us

Societat

Zero privacitat: Google sap la teva localització exacta a tota hora, cada dia

El gegant d’internet sap on vius, on fas feina, amb quin model de transports et mous, amb qui et comuniques, quins gustos tens i qui és la teva família… Ja n’hi ha !

Mitjançant My Activity podràs comprovar que Google va monitorant i registrant tot el que fas i totes les teves cerques, especialment si fas servir el navegador Google Chrome. Has de saber que ambé emmagatzema tot el que fas a les aplicacions de la seva pròpia marca. Segons diuen, ho fan per oferir-te cerques més ràpides, recomanacions més bones i experiències més personalitzades a Maps i altres serveis seus.

Aquesta característica et posa els pèls de punta. Google sap, des de fa anys, on has estat en cada moment del dia, a tota hora. Si ets usuari d’un mòbil Android o tens un iPhone amb alguna app de Google (Gmail, Chrome, YouTube…), el teu dispositiu va enviant la teva localització constantment als servidors de la multinacional. Pots comprovar-ho a través d’aquest enllaç o obrint l’aplicació Google Maps i seleccionant, al menú, la “Cronologia”.

Aquestes dades també serveixen perquè Google sàpiga on ets (tu i tots els altres usuaris), de manera que poden veure on hi ha més concentració de gent.

Cada vegada que inicies una sessió en un mòbil nou o diferent, Google ho registra i emmagatzema als seus servidors totes les dades que pot, incloent-hi les fotos i els vídeos, quan obrís una aplicació o una altra, quan mires fotos… A més, Google Fotos puja als seus servidors totes les fotos i els vídeos que enregistres amb l’smartphone, i sovint et demana que identifiquis les cares que surten a les fotos. Recordes?.

Tota aquesta informació (contactes, calendari, aplicacions, música, dades de manteniment del dispositiu…) la recull, segons diu, per mostrar-te resultats de cerca més encertats i personalitzats.

Coses que dius en veu alta

Sí: Google escolta tot allò que dius en veu alta i les enregistra per emmagatzemar-les als servidors. Concretament, les ordres que li dones quan dius “Ok Google” i decideixes activar l’assistent de veu. Asseguren que ho fan per millorar la manera d’entendre el que dius.

Si vols assegurar-te de què ha emmagatzemat Google de tu, tens la possibilitat de descarregar-te tota la teva informació dels servidors de Google per comprovar què tenen. Per fer-ho has d’anar a takeout.google.com i seguir les indicacions.

Sapigues també que Google et dona l’opció de desactivar “tot això que fa per tu”. Per fer-ho, has d’anar a aquesta pàgina i apagar els interruptors de cadascun d’aquests serveis. Una vegada llegit tot això, la decisió final ja és de cadascú. Tu mateix.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *