Connect with us

Societat

Zero privacitat: Google sap la teva localització exacta a tota hora, cada dia

El gegant d’internet sap on vius, on fas feina, amb quin model de transports et mous, amb qui et comuniques, quins gustos tens i qui és la teva família… Ja n’hi ha !

Mitjançant My Activity podràs comprovar que Google va monitorant i registrant tot el que fas i totes les teves cerques, especialment si fas servir el navegador Google Chrome. Has de saber que ambé emmagatzema tot el que fas a les aplicacions de la seva pròpia marca. Segons diuen, ho fan per oferir-te cerques més ràpides, recomanacions més bones i experiències més personalitzades a Maps i altres serveis seus.

Aquesta característica et posa els pèls de punta. Google sap, des de fa anys, on has estat en cada moment del dia, a tota hora. Si ets usuari d’un mòbil Android o tens un iPhone amb alguna app de Google (Gmail, Chrome, YouTube…), el teu dispositiu va enviant la teva localització constantment als servidors de la multinacional. Pots comprovar-ho a través d’aquest enllaç o obrint l’aplicació Google Maps i seleccionant, al menú, la “Cronologia”.

Aquestes dades també serveixen perquè Google sàpiga on ets (tu i tots els altres usuaris), de manera que poden veure on hi ha més concentració de gent.

Cada vegada que inicies una sessió en un mòbil nou o diferent, Google ho registra i emmagatzema als seus servidors totes les dades que pot, incloent-hi les fotos i els vídeos, quan obrís una aplicació o una altra, quan mires fotos… A més, Google Fotos puja als seus servidors totes les fotos i els vídeos que enregistres amb l’smartphone, i sovint et demana que identifiquis les cares que surten a les fotos. Recordes?.

Tota aquesta informació (contactes, calendari, aplicacions, música, dades de manteniment del dispositiu…) la recull, segons diu, per mostrar-te resultats de cerca més encertats i personalitzats.

Coses que dius en veu alta

Sí: Google escolta tot allò que dius en veu alta i les enregistra per emmagatzemar-les als servidors. Concretament, les ordres que li dones quan dius “Ok Google” i decideixes activar l’assistent de veu. Asseguren que ho fan per millorar la manera d’entendre el que dius.

Si vols assegurar-te de què ha emmagatzemat Google de tu, tens la possibilitat de descarregar-te tota la teva informació dels servidors de Google per comprovar què tenen. Per fer-ho has d’anar a takeout.google.com i seguir les indicacions.

Sapigues també que Google et dona l’opció de desactivar “tot això que fa per tu”. Per fer-ho, has d’anar a aquesta pàgina i apagar els interruptors de cadascun d’aquests serveis. Una vegada llegit tot això, la decisió final ja és de cadascú. Tu mateix.

>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *