Connect with us

Oci i Cultura

Neix la Poeteca, acció i col·lecció poètica amb lletra de Blai Bonet

El projecte vol recopilar les obres de la poesia catalana, posant l’accent en el fons del poeta nascut a Santanyí

Centre de Poesia, per a divulgar i dinamitzar la poesia catalana en la qual s’emmarca l’obra del poeta Blai Bonet. Una iniciativa que va ser presentada aquest dijous, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, amb un recorregut de microrecitals a les llibreries de Palma.

“No basta amb crear noves infraestructures culturals sinó que cal dotar-les de contingut” ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, per a qui la posada en marxa de la Poeteca defineix clarament com serà la Casa Blai Bonet “un projecte obert, acollidor d’altres llegats poètics en llengua catalana. I la primera passa és la integració dins aquest projecte del llegat de Blai Bonet però també del llegat poètic que ha treballat durant divuit anys Mag Poesia, de la mà d’Antoni Artigues. En aquest cas, un exercici de responsabilitat amb la feina feta per evitar que es perdi i tengui continuïtat”.

El projecte vol recopilar les obres de la poesia catalana, posant l’accent en el fons del poeta mallorquí Blai Bonet. També treballa en la gestió i conservació d’atres llegats poètics amics de Bonet com ara el de Damià Huguet i Jaume Pomar. En aquest sentit la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells ha explicat  “posam en marxa la Poeteca, una casa de la poesia que pugui recollir l’esperit que va tenir en Blai de creació poètica i que, des d’un redol petit va crear un món inmens. D’aquesta manera volem que aquesta casa pugui acollir altres autors i sobretot molts de lectors”.

Aquesta iniciativa també recull i dóna continuïtat a la tasca realitzada per Antoni Artigues al portal digital Mag Poesia, des de l’any 1997, concebuda com una eina de divulgació enfocada a la voluntat de fer present la poesia en l’entorn didàctic. Així mateix també s’hi recopilen continguts del Festival de Poesia de la Mediterrània, que enguany compleix 21 edicions, amb el poemes escrits i traduïts en català del poetes que hi han participat en el Festival des del seu naixement.

La base de dades de la Poeteca incorpora en el seu llançament devers 1.000 poemes, de prop de 300 autors, una recopilació que s’anirà incrementat durant tot l’any amb la incorporació del llegat de Mag Poesia (600 autors) i l’històric del Festival de Poesia, projectant un corpus global de més de 5.000 poemes accessibles a la carta.

L’acció poètica d’aquest projecte es materialitza en un espai dedicat a la dinamització, amb calendari d’activitats organitzades a la Casa Blai Bonet de Santanyí: un centre dinàmic d’exposicions, activitats i residència poètica on bulliran paraules i es cuinaran versos.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *