Connect with us

Oci i Cultura

Presentat ‘Les baules que falten’, una antologia del Premi de Poesia Bernat Vidal i Tomàs de Santanyí

El llibre editat és un recull de poemes, a càrrec de Sam Abrams, de tots els guanyadors del certamen des de la seva creació l’any 1986 fins a l’edició de 2018

El Teatre de Santanyí va acollir un dels actes més importants programats per l’Ajuntament de Santanyí per celebrar el centenari d’un dels seus fills il·lustres, Bernat Vidal i Tomàs. La presentació del llibre ‘Les baules que falten’, una antologia del Premi de Poesia Bernat Vidal i Tomàs que enguany arriba a la seva 33a edició. El responsable de preparar aquesta antologia ha estat Sam Abrams, qui ha escrit el pròleg i s’ha encarregat d’escollir dos poemes de cada guardonat. Cal recordar que l’any 1985 l’Ajuntament de Santanyí, es va comprometre a celebrar una vegada l’any la convocatòria del premi, i que després de tres dècades gaudeix de molt bona salut, i s’ha convertit en un guardó reconegut, consolidat i anhelat per escriptors i editors.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí és la responsable de la publicació, i va encarregar a un dels deixebles de Vidal i Tomàs, Antoni Vidal Ferrando, la conducció de l’acte de la presentació del volum. A l’escenari del Teatre Principal el varen acompanyar, a més de la regidora, Ricarda Vicens, el primer guanyador del premi, Miquel Àngel Llauger, i l’únic autor que l’ha guanyat dues vegades, Jaume Mateu. Tots van dedicar sentides paraules a Bernat Vidal i Tomàs, considerat com una de les figures amb més influència, tant directa com indirecta, sobre els escriptors en català nascuts a Mallorca en els darrers 100 anys.

Joan Perelló, Marisol González, Jaume Mesquida, i els mateixos Vidal Ferrando, Llauger i Mateu, van llegir els poemes que formen part d’aquest llibre, del qual s’ha fet una primera tirada de 350 exemplars.

L’edició de l’antologia ha anat a càrrec d’Adia Edicions, i es tracta d’una de les poques publicacions que hi ha d’aquestes característiques, que reculli versos de tots els guanyadors d’un certamen literari. A més, el nombrós públic que va assistir a la presentació va poder escoltar com alguns dels autors dels poemes els recitaven al teatre santanyiner. Així, Joan Perelló, Marisol González, Jaume Mesquida, i els mateixos Vidal Ferrando, Llauger i Mateu, van llegir els poemes que formen part d’aquest llibre, del qual s’ha fet una primera tirada de 350 exemplars que l’ajuntament de Santanyí repartirà per biblioteques i centres educatius del municipi. Durant l’acte també es va agrair la feina de Francesc Moll, qui va assistir a la presentació, i a l’Editorial Moll, que va tenir cura de l’edició dels poemaris guanyadors des de 1986 fins l’any a 2014.

L’edició de l’antologia ha anat a càrrec d’Adia Edicions, i es tracta d’una de les poques publicacions que hi ha d’aquestes característiques, que reculli versos de tots els guanyadors d’un certamen literari

Segons va explicar la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, “des de l’ajuntament no podíem deixar escapar l’oportunitat de celebrar el centenari del naixement de Bernat Vidal i Tomàs com es mereix una figura com la seva. L’apotecari, historiador, escriptor, activista cultural i fill il·lustre de Santanyí, va posar la primera pedra per al desenvolupament cultural i projecció de la qual gaudim en aquests moments al municipi. Sense ell i la seva família, a qui hem d’agrair la seva predisposició a col·laborar i a ajudar-nos, Santanyí no seria el que és ara”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència