Connect with us

Actualitat

La Junta Electoral de Manacor suspèn la consulta popular d’Artà sobre monarquia o república

La jutgessa Ana Salmerón, ha denegat la sol·licitud realitzada per l’OCB Artà, Alternativa per Artà i UIA, al·legant que la Carta Magna  exclou la República com a forma de govern”

Aquest dijous es coneixia la notícia de què la Junta Electoral de la zona de Palma havia decidit prohibir la consulta popular prevista el dia 30 d’aquest mes a Valldemossa, segons informava Diario de Mallorca. Arran d’això, defrancdigital.com informava en el dia d’ahir que aquesta decisió feia perillar també les consultes ciutadanes sobre monarquia o república previstes a Artà i Porreres, entre altres municipis de Mallorca, per als pròxims dies 6 i 7 d’abril. En un primer moment, tot feia pensar que la decisió de la Junta Electoral estaria condicionada a la convocatòria de les eleccions generals que s’han de celebrar el pròxim 28 d’abril. Idò sembla que els tirs no van del tot en aquest sentit.

Aquest divendres hem sabut que la Junta Electoral de Manacor, que presideix la jutgessa Ana Salmerón, fa uns dies va remetre un acord a l’Ajuntament d’Artà a on li traslladava denegar la sol·licitud realitzada per l’OCB Artà, Alternativa per Artà i UIA, al·legant que “la consulta que es pretenia dur a terme, no només suposa una infracció de la LOREG (article 50), sinó també de la mateixa Constitució Espanyola”, afegint que exclou la República com a forma de govern” bassant-se en en el seu article 1 paràgraf tercer que estableix que “la forma política de l’estat espanyol és la monarquia parlamentària”. Al final, del seu argumentari també fa esment al fet que aquesta consulta ciutadana no pot celebrar-se en les dates previstes “per resultar contrària a l’ordenament jurídic ni en els períodes compresos entre la convocatòria i la celebració d’eleccions de diputats i senadors en les Corts Generals”. Ben segur que la consulta de Porreres correra la mateixa sort.

Per la seva banda, les entitats i formacions polítiques que havien convocat la consulta de Valldemossa han anunciat aquest divendres que han presentat un recurs a la decisió de suspensió dictada per la Junta Electoral de Palma. “En els pròxims dies decidirem com procedim”, han anunciat.

També fa esment al fet que aquesta consulta ciutadana no pot celebrar-se “en els períodes compresos entre la convocatòria i la celebració d’eleccions de diputats i senadors en les Corts Generals”

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència