Connect with us

Societat

Descobert un fàrmac que podria ser eficaç contra la majoria de càncers

Podríem estar davant una de les millors notícies d’aquests últims anys en els avanços mèdics

Un fàrmac experimental que bloqueja la proteïna MYC, clau per a la progressió del càncer, ha tractat amb èxit, i sense efectes secundaris, tumors de pulmó en animals de laboratori. Després d’aquest avanç, que s’ha fet públic aquest dimecres en la revista Science Translational Medicine , el nou fàrmac es podrà començar a assajar en persones.

Els primers assajos clínics estan prevists l’any pròxim a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on s’ha desenvolupat el fàrmac, i estan orientats a pacients amb càncers de mama i de pulmó. Però les autores de la recerca tenen la hipòtesi que el fàrmac, anomenat Omomyc, pot ser útil en el futur contra pràcticament qualsevol tipus de càncer.

L’avanç és fruit de més de vint anys de treball de la biòloga Laura Soucek, actualment investigadora Icrea en el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

L’avanç és fruit de més de vint anys de treball de la biòloga Laura Soucek, actualment investigadora Icrea en el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). Podríem estar davant una de les millors notícies d’aquests últims anys en els avanços mèdics per a intentar combatre a una de les malalties que s’ha cobrat més vides.

Són tendència