Connect with us

Societat

Coses que et convé saber si tens previst viatjar al Regne Unit a partir del 29 de març

A l’espera que s’acabi d’aclarir quan es farà efectiu el Brexit

Bona part de les agències i els portals de viatges ja es preparen per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. De moment, treballen amb la idea que serà el 29 de març (d’avui a deu dies) i per això aquests dies miren d’aclarir dubtes a qui té previst viatjar a Londres a partir del mes que ve.

Les preguntes més freqüents dels usuaris són aquestes: Caldrà anar a l’aeroport amb més temps?, la targeta sanitària funcionarà igualment, podré viatjar amb el meu animal de companyia com fins ara?. Alguns portals de viatges expliquen als seus clients que la distribució de les cues per als controls de passaports canviarà, i això pot tenir un impacte en els temps d’espera. Sobre la possibilitat que algunes aerolínies puguin haver de suspendre operacions després del Brexit, la Comissió Europea ha anunciat que els vols cap al Regne Unit o des del Regne Unit funcionaran amb normalitat.

Respecte a la targeta sanitària. De moment és completament vàlida. La previsió és que després del Brexit la UE mantindrà l’acord tant perquè els ciutadans britànics que viatgen a Espanya com els espanyols que ho fan al Regne Unit puguin continuar tenint la mateixa cobertura sanitària que fins ara, segons el Ministeri de Seguretat Social.

Sobre a la possibilitat de viatjar amb els animals de companyia, si el Regne Unit surt de la Unió Europea sense acord, l’actual passaport d’animals de companyia no serà vàlid i caldria un certificat sanitari específic. Pots obtenir més informació en el següent enllaç: (Preparats per al Brexit).

Són tendència