Connect with us

Actualitat

Son Servera (19,9%) i Llucmajor (18,8%), ajuntaments que dediquen més partides a reduir l’endeutament

Segons les dades recollides per “l’Observatori del govern local” de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB)

Els ajuntaments de Banyalbufar, Campos, Consell, Deià, Selva i Ariany van tancar l’any 2017 amb deute zero, segons les dades recollides pel “Observatori del Govern Local” de la la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB).

El total del deute públic de 49 dels 67 ajuntaments de Balears supera els 85 milions d’euros, una xifra provisional i parcial ja que encara hi ha 18 ajuntaments que no han tancat els pressupostos de 2017 o no han lliurat al Ministeri d’Hisenda les xifres.

A més dels sis ajuntament lliures de deute, hi ha diversos consistoris amb un deute públic menor als 1.000 euros com són Muro, Alcúdia i Santa Margalida.

D’altra banda, únicament dos ajuntaments superen els 10 milions de deute: Eivissa (13,9) i Palma (22,4).

Els ajuntaments destinen un percentatge mitjà de 8,41% de la despesa del seu pressupost a pagar el deute. Els que dediquen una major partida econòmica a reduir deute són els consistoris de Son Servera (19,9%) i Llucmajor (18,8%).

Són tendència