Connect with us

Agenda

Sis companyies de teatre de les Balears es retran en el concurs de teatre i literatura, Bòtil

Aquest dissabte 16 i diumenge 17 de març a l’Espai 36 de Sant Llorenç

Balears ofereix Teatre i Literatura és un concurs ideat per afavorir la creació d’espectacles de petit format a partir d’obres de la literatura catalana, especialment d’autors de les Illes Balears, adreçats a públic infantil i/o juvenil, per tal de difondre i fomentar les arts escèniques i la literatura i crear un lligam entre elles. Es tracta d’un certamen consolidat, del qual se celebra la VIII edició. En els anys d’existència, el Bòtil ha impulsat nous valors del teatre i propostes escèniques arriscades i de qualitat que han obtingut gran projecció a l’exterior (Fira de Tàrrega, Mostra d’Igualada, programacions arreu, etc.).

Durant els dies 16 i 17 de març es presentaran les 6 propostes escèniques que han passat a la semifinal del concurs i que, a partir de textos no dramàtics de la literatura catalana, són total o parcialment d’autors de les Illes Balears, estan adreçades a un públic infantil i/o juvenil, tenen una durada màxima de 50 minuts, no estrenades ni premiades anteriorment. Un concurs també adreçat a creadors/es professionals i/o emergents.

El Bòtil és organitzat per la Xerxa, teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i rep el suport de la Direcció General de Cultura de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.

A banda, les 6 obres seleccionades rebran 300 euros, el finalista 2.500 euros i la companyia guanyadora 3.500 euros.

De les set edicions anteriors n’han sortit obres com ‘Pèl al pit’, de Corcada Teatre (2006); ‘Radiografies’, de La Impaciència (2006); ‘Ganes de Mus’, de Petita Pàtria (2008); ‘Assajant Albertí’, de La Clota (també premi de la crítica Serra d’Or), ‘Cavallet de cartró’, de la Cia. ‘El Princep Totilau’ (2010), entre d’altres. En la darrera edició l’obra guanyadora fou ‘L’etern mecanoscrit’, de la Cia. La Impaciència. Versió de Salvador Oliva, basada en El mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència