Connect with us

Comunitat

Un jutjat condemna a un banc a retornar al client la totalitat de les despeses d’una hipoteca

La jutgessa considera que “malgrat la jurisprudència del Tribunal Suprem, en relació a les despeses de formalització, aquesta no és la solució imposada per la normativa i sentències europees”

El Jutjat de Primera Instància número 17 de Palma, especialitzat en clàusules bancàries abusives, ha dictat una important sentència referent a les despeses de formalització de la hipoteca. En ella, la jutgessa dictamina a favor del consumidor, defensat en els tribunals pels advocats de reclamador.es, obligant el banc a retornar el 100% del pagat per les despeses de formalització de la hipoteca. Això és, notaria, gestoria, Registre de la Propietat i taxació de l’immoble.

Amb aquesta sentència, Unoe Bank -ara BBVA- haurà de retornar la totalitat del pagat en concepte de notaria, gestoria, taxació i Registre de la Propietat. En total, 1.630,19 euros més els interessos legals dels doblers generats des del pagament de cadascuna d’aquestes factures. Al seu torn, la jutgessa del jutjat especial de Palma condemna en costes a la part contrària.

Almudena Velázquez, responsable legal del Departament de Banca de reclamador.es explica que “en aquesta sentència, la jutgessa declara que, malgrat la jurisprudència del Tribunal Suprem, en relació a les despeses de formalització, aquesta no és la solució imposada per la normativa i sentències europees que obliguen a l’íntegra restitució de les quantitats pagades com a conseqüència de la declaració d’una clàusula com a abusiva, per la qual cosa concedeix el 100% de totes les despeses de notari, gestoria, Registre de la Propietat i taxació, aquest últim una despesa sobre el qual encara no s’ha pronunciat el Tribunal Suprem”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència