Connect with us

Esports

El ple del Consell aprova prorrogar fins a desembre la gestió de l’Hipòdrom de Manacor

L’Institut de l’Esport Hípic a finals de l’any passat va decidir que el 21 de març de 2019 abandonaria l’explotació del recinte, davant el fet de que l’Ajuntament de Manacor no havia pogut demostrar la titularitat dels terrenys

La junta rectora de l’Institut de l’Esport Hípic del Consell de Mallorca (l’IEHM) va aprovar el passat mes de desembre que el 21 de març de 2019 deixaria l’explotació i gestió dels terrenys i instal·lacions de l’hipòdrom de Manacor, davant el fet que l’Ajuntament de Manacor no havia pogut demostrar la titularitat dels terrenys. La decisió de l’IEHM deixava sense efecte el conveni signat en 2011 entre les dues institucions que permetia la gestió del recinte per part de l’ens insular.

El ple del Consell de Mallorca, celebrat aquest dijous, ha acordat per unanimitat de tots els grups deixar sense efecte l’acord adoptat per la junta rectora de l’IEHM i prorrogar tres mesos una decisió ferma al respecte. A petició d’El Pi, finalment, aquesta resolució s’ha perllongat fins al mes de desembre. Segons l’escrit emès pels serveis jurídics de l’IEHM, es considera un tràmit essencial, el fet que l’Ajuntament de Manacor hagi donat passes aquests últims mesos per tal de recaptar la major part de persones que tenen un títol de propietat sobre l’hipòdrom, podria permetre ratificar els termes del conveni entre les dues administracions sempre que representessin a la majoria dels interessats. Els mateixos serveis jurídics, creuen que amb les dades recollides resultaria factible convocar una reunió amb la resta de propietaris aliens a l’Ajuntament de Manacor, amb l’objectiu de recaptar el suport d’aquells que representin la resta de participacions que manquen fins a arribar a la majoria del 301.

Si això finalment fos així, els serveis jurídics de l’IEHM entenen que el vigent conveni entre el Patronat Municipal d’Esports de Manacor i l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca estaria avalat i ratificat de manera suficient a efectes de garantir la cessió d’ús acordada. En el supòsit que qualcun dels copropietaris no hi estigués d’acord amb la ratificació, estaria oberta per aquests la via de la reclamació judicial, però el conveni es mantindria vigent fins que un eventual pronunciament judicial el pogués donar per resolt.

L’Ajuntament de Manacor compta amb 224 títols de propietat dels 600 que que corresponien a antics socis de l’antiga Sociedad de carreras de trote de Manacor

L’Ajuntament de Manacor compta amb 224 títols de propietat dels 600 que existeixen i que corresponien a antics socis de l’antiga Sociedad de carreras de trote de Manacor, que va desaparèixer l’any 1983 per un deute amb l’estat. Des de l’Ajuntament s’ha fet una crida per tots els mitjans oficials als propietaris de les 376 participacions que es troben en mans de particulars perquè acudeixin a les oficines municipals. L’objectiu és que els propietaris validin el conveni per tal de poder continuar amb la gestió, a més de modernitzar i dignificar l’hipòdrom de Manacor.

Són tendència